Valitse sivu

Virkistys- ja työhyvinvointipäivät yrityksille ja yhteisöille

Tuntuuko toimistossa tunkkaiselta ja haluatte ulos?
Kaipaako työporukkanne virkistystä ryhmähengen ja työssä jaksamisen tueksi?

Polun Lumo toteuttaa yrityksille ja yhteisöille virkistys- ja työhyvinvointipäiviä luontoympäristössä. Yhdessä työporukan kanssa koettu elämys ja yhdessä vietetty aika tuovat iloista mieltä, kohottavat ryhmähenkeä ja lisäävät motivaatiota.

Virkistyspäivät voivat sisältää erilaisia luontoon liittyviä aktiviteetteja: tiimikisailuja, joihin sisältyy hauskoja ja aivonystyröitä haastavia toiminnallisia rasteja, luontoliikuntaa, erilaisia luontoretkiä, maukkaita avotulella valmistettuja herkkuja sekä päivän päätteeksi saunomisen ja uimisen luonnonvesissä. Osa aktiviteeteista on mahdollista toteuttaa ympäri vuoden, osa vain kesällä tai lumisissa olosuhteissa.

Toteutamme virkistyspäivät Ähtärin seudulla pääsääntöisesti 5–30 henkilön ryhmille ja niiden kesto on valitusta ohjelmasta riippuen 2–5 tuntia. Polun Lumo järjestää sopivan tapahtumapaikan virkistyspäivälle siihen valitun ohjelman perusteella. Virkistyspäivä voidaan toteuttaa myös asiakkaan osoittamassa paikassa sopimuksen mukaan, tällöin matkakulut lisätään loppulaskulle. Virkistyspäivissä osallistujien varustukseksi riittää säänmukaiset ulkoiluvaatteet, sateen sattuessa sadevarustus ja mukavat ulkoilukengät. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo ja iloista mieltä!

Virkistyspäivä rakennetaan asiakkaiden toiveiden pohjalta tai hyödyntämällä olemassa olevia (alta löytyviä) valmiita osioita päivän ohjelman luomiseen. Vai olisi opastettu päiväretki esimerkiksi läheiseen kansallispuistoon mieluisampi?

Opastetuista päiväretkistä löydät enemmän tietoa TÄSTÄ LINKISTÄ. Huomioittehan, että tapahtumamme ovat päihteettömiä.

Millaista elämystä olette hakemassa?

Seuraavista palasista voimme rakentaa juuri teille sopivan
ja virkistävän kokonaisuuden virkistyspäiväänne:

”Eräilyn Mestarit” – Erätaito-olympialaiset

Ovatko erätaidot hukassa vai hanskassa? Eipä hätää, sillä yhdessä tekemällä oppii. Leikkimielisessä kisailussa testataan ongelmanratkaisukykyä, kehitetään tiimityötaitoja ja parannetaan keskinäistä viestintää erilaisilla erätaitoja mittaavilla rasteilla. Erilaisilla rastipisteillä tarvitaan tiimin sisäistä yhteistyötä, tarkkuutta, nopeutta ja hoksottimiakin härnätään. Ehkä opit samalla uusia taitoja?

Erätaito-olympialaiset toteutetaan osallistujamäärän mukaan joko pareittain tai pienissä ryhmissä. Voittajaksi selviytynyt joukkue palkitaan teemaan sopivalla palkinnolla!

Toteutusaika: ympäri vuoden
Suositeltava ryhmäkoko: 5–30 hlöä

 

”Hyvinvointia luonnosta” – Metsämieli-retki

Metsämieli-hyvinvointiretkellä rentoudutaan lähiluonnossa koulutetun Metsämieli-vetäjän ohjauksessa. Retkellä kävelemme leppoisasti polkuja pitkin, ja välillä pysähdymme tekemään ohjattuja metsämieliharjoitteita. Metsämieli-menetelmän harjoitukset rentouttavat, lisäävät voimavaroja ja vähentävät stressiä – samalla aistitaan ympäröivää luontoa. Suomalainen Metsämieli ©- menetelmä yhdistää luonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Lue lisää Metsämielestä!

Metsämieli-retki on rentouttava lisä kokouksen yhteyteen tai osa virkistys- ja koulutuspäivän ohjelmaa. Metsämieliretken kohde, kesto ja harjoitteet räätälöidään kunkin ryhmän mukaan ja muuhun ohjelmaan sopivaksi. Metsämieli-retket soveltuvat kaiken kuntoisille. 

Toteutusaika: ympäri vuoden
Suositeltava ryhmäkoko: 5–15 hlöä

 

Ei pöllömpi vastaus! – Luontotiimikisailu

Luontotiimikisassa on elementtejä niin luontoretkestä kuin tiimikisasta. Luontoretki toteutetaan metsäisessä ympäristössä, jossa opas kertoo tarinoita ja tietoutta luonnosta. Retken aikana joukkueet kisaavat luontopainotteisissa tehtävissä ja tietovisoissa oppaan ohjeistamana. Voittajaksi selviytynyt joukkue palkitaan teemaan sopivalla palkinnolla!

Toteutusaika: ympäri vuoden
Suositeltava ryhmäkoko: 5–30 hlöä

Laineilla liplatellen – Kajakkimelontaretki

Lähdetään yhdessä vesille! Melontaretken aluksi opas ohjeistaa melontatekniikkaa ja turvallisuusasioita. Menopeleinä toimivat kajakkiyksiköt, jotka soveltuvat henkilöille kokoa S-XL. Retki soveltuu erinomaisesti myös aloittelijoille eikä vaadi aikaisempaa melontakokemusta. Retken kesto on noin 1 tunti tai sopimuksen mukaan pidempi ja sen aikana melotaan tapahtumapaikan lähivesillä sopivan pituinen matka luonnosta nauttien.

Kajakkimelontaretki toteutetaan yhteistyössä VesiVaeltajien kanssa ja melonnan oppaana toimii erä- ja luonto-opas Tapio Koskela. Melontaretkillä on säävaraus (ukkonen, kova tuuli, myrsky). Ryhmäkoon ollessa max 7 hlöä, tehdään yksi melontaretki. Henkilömäärän ollessa 8–14 hlöä, jaetaan ryhmä kahteen osaan, jolloin toinen ryhmä meloo ja toinen tekee muuta aktiviteettia ja tämän jälkeen osat vaihtuvat.

Toteutusaika: touko-syyskuussa
Suositeltava ryhmäkoko: 5–14 hlöä (Isompi ryhmäkoko ei ole mahdollinen kajakkien rajallisen määrän takia)

Lähdetään vesille suppaillen!

Sup-retken aluksi opas ohjeistaa sup-lautailun perusteita ja turvallisuusasioita. Menopeleinä toimivat vakaat ja helpot Saimaa sup-laudat, joiden kantavuus on 130 kg. Retken ja ohjattujen hetkien kesto on noin 1 tunti tai sopimuksen mukaan pidempi ja sen aikana suppaillaan tapahtumapaikan lähivesillä luonnosta nauttien ja huolletaan kehoa rannan läheisyydessä. Ohjauksen lisäksi palvelu sisältää laudat, kelluntaliivit, karkuremmit ja hiilikuitumelat. Ohjatuissa tunneissa on mahdollista ryhmän mukaan valikoida kolme erilaista sisältöä:

1. Sup-lautailun perusteet
– käydään läpi melomisen tekniikkaa, harjoitellaan laudalla olemista ja ohjaamista
– lopuksi pieni melontalenkki rannan läheisyydessä
– soveltuu ensikertalaisille tai hyvin vähän laudalla olleille

2. Kehonhuoltoa ja rentoumisharjoitus laudoilla
– tunti sisältää helppoja ja vakaita harjoituksia kehonhuollon parissa
– lopuksi ohjattu rentoutus laudalla ohjaajan pitäessä laudat hallinnassa
– sopii myös ensikertalaiselle tai vähemmän kokemusta omaavalle

3. Sup-melontaretki
– suppaillaan lähialueen vesillä sopivan mittainen matka luonnosta nauttien.
– lopuksi lyhyt ohjattu rentoutusharjoituslautojen päällä
– soveltuu jonkin verran kokemusta laudalla omaaville

Sup-ohjaukset toteutetaan yhteistyössä Askelpisteen kanssa ja oppaana toimii luontoliikuntaohjaaja Janna Lehtomäki. Retkillä on säävaraus (ukkonen, kova tuuli, myrsky). Ryhmäkoon ollessa max 7 hlöä, tehdään yksi suppailuretki. Henkilömäärän ollessa 8–14 hlöä, jaetaan ryhmä kahteen osaan, jolloin toinen ryhmä suppailee ja toinen tekee muuta aktiviteettia ja tämän jälkeen osat vaihtuvat.

Toteutusaika: touko-syyskuussa
Suositeltava ryhmäkoko: 5–14 hlöä (Isompi ryhmäkoko ei ole mahdollinen sup-lautojen rajallisen määrän takia)

Williinny yrteistä! – Kasviretki

Villiyrttiretkellä seikkailemme lähiluonnossa ja opimme luonnonyrteistä! Etsimme ja tunnistamme oppaan johdolla erilaisia villiyrttejä ja opimme keräämään yleisimpiä syötäväksi kelpaavia kasveja.

Saatte samalla vinkkejä siitä, miten villiyrttejä voi käyttää arkiruoan maustajina ja juomien raaka-aineina. Maistellaan villiyrttien makuja ja haistellaan kasvien tuoksuja. Retkellä puhutaan myös villiyrttien terveysvaikutuksista.

Toteutusaika: touko-heinäkuu
Suositeltava ryhmäkoko: 5–20 hlöä

 

Umpihankeen mars! – Lumikenkäretki

Lähdetään nauttimaan talvisesta luonnosta pois poluilta, mutta uppoamatta lumeen! Teemme ryhmässä oppaan johdolla virkistävän lumikenkäretken luonnon rauhasta nauttien. Lumikengät ovat erinomainen apuväline lumisessa metsässä ja niillä kävely on helppoa ja mukavaa. Retki soveltuu erinomaisesti aloittelijoille eikä vaadi aikaisempaan lumikenkäilykokemusta. Retken kesto sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Lumikenkäretkeen voidaan yhdistää nuotioruokailu tai valmiit eväät.

Toteutusaika: talvella lumiolosuhteiden mukaan
Suositeltava ryhmäkoko: 5–12 hlöä (Isompi ryhmäkoko ei ole mahdollinen lumikenkien rajallisen määrän takia)

 

Tuleen tuijottelijan nälän selätys – Eräruokailu

Virkistyspäivä voidaan aloittaa tai päättää toiveidenne mukaisella maittavalla eräruokailulla, joka valmistetaan avotulella. Valita voi pelkästä pääruoasta tai jälkiruoasta ja nokipannukahveista aina kolmen ruokalajin menukokonaisuuteen.

Eräruokapalveluissamme valmistamme kasvis- ja kalaruokia. Ruoat valmistetaan erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat huomioiden. Tässä muutama esimerkki eräruokavaihtoehdoistamme:

Alkupalana tervetuliaisjuoman kera
Ruisnapit villiyrttitäytteellä
Saaristolaisleipää särkimoussella

Alkukeittona tai pääruokana
Maukas lohikeitto ja tummaa limppua levitteellä

Mausteinen linssi-kookoskeitto ja siemennäkkäriä levitteellä

Pääruokana
Halloumiburgeri pikkelöidyllä punasipulilla ja minttutsatsikilla 

Uunifetapasta à la nuotio
Muumakkara-kasvispyttis jogurttikastikkeella

Jälkiruokana
Raparpericrumble hunajalla ja vaniljakastikkeella
Pullavanukas kauden marjoilla
Nuotiomustikkapiirakka vaniljakastikkeella
Nokipannukahvit ja tee

Ruokajuomana tarjoillaan kivennäisvettä.

Toteutusaika: ympäri vuoden
Suositeltava ryhmäkoko: 5–20 hlöä

 

Sauno, ui ja rentoudu!

Tapahtumapaikasta riippuen virkistyspäivä on mahdollista päättää tunnelmallisesti saunan lämmössä rentoutuen ja luonnonvesissä virkistyen. Kysy lisää!

Toteutusaika: ympäri vuoden
Suositeltava ryhmäkoko: 5–20 hlöä

 

Tutustu palveluihin, ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän päivänne!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE

OHJEITA VIRKISTYSPÄIVÄN TILAAJILLE

1. Aloita suunnittelu ajoissa
Mitä isompi ryhmä tai jos haluttu ajankohta on tarkka, sitä aikaisemmin kannattaa ottaa yhteyttä. Näin mieleisesi tapahtumapaikka ja ohjelma saadaan varmemmin toteutettua.

2. Kerro ryhmästä
Ohjelman tilaajana olet asiantuntija omaa ryhmääsi koskevissa asioissa. Kannattaa kuitenkin pohtia millainen ryhmä on luonteeltaan – rohkea vai maltillinen, liikunnallinen vai rauhallinen? Onko ryhmässä liikuntarajoitteisia henkilöitä? Mitä enemmän tiedämme ryhmästäsi, sitä paremmin osaamme auttaa ohjelman suunnittelussa.

3. Informoi ryhmää tapahtumasta ja kerää osallistujalista
Kun päivä on suunniteltu ja varattu, informoi osallistujia päivän kulusta, vaatetuksesta ja varusteista.  Ilmoitathan osallistujien määrän viimeistään 1 viikko ennen tapahtumaa, jolloin tarvitsemme myös listan osallistujien erityisruokavalioista ja allergioista.

4. Miten onnistuimme?
Kehitämme toimintaamme ja pyrimme uudistumaan jatkuvasti, joten autathan meitä siinä kertomalla päivänne onnistumisista palautelomakkeella virkistyspäivän jälkeen.