Valitse sivu

Lumoudu jylhistä maisemista Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Opastetun päiväretken aikana kierretään erä- ja luonto-oppaan johdolla upeissa ja osittain haastavissa maastoissa Etelä-Konneveden kansallispuistossa sijaitseva 4,6 kilometrin pituinen Kalajan kierros. Kierroksen huippukohtia ovat kirkasvetinen Vuori-Kalaja -lampi, nousu Kalajanvuoren laelle ja sieltä avautuvat huikeat näköalat sekä jättiläishaapoja kasvava vanha metsä.

Päiväretken aikana opas johdattaa ryhmän Etelä-Konneveden kansallispuiston luontoon ja historiaan, alueen jylhien metsien ja vesistöjen lumoavaan maailmaan sekä alueen erityispiirteisiin. Retken opastussisältöön kuuluu oleellisena osana vastuullisen retkeilyn teemat ja katsaus Suomen kansallispuistoihin. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Päiväretken ensimmäinen ja viimeinen kilometri on helppokulkuinen ja tasainen. Vuori-Kalaja -lammen kiertävä, vuorelle nouseva ja sieltä laskeva osuus (2,6 km) taas on vaativa maaston jyrkkyyden ja epätasaisuuden takia. Retkellä kuljetaan rauhalliseen tahtiin pysähdellen. Retken kokonaiskesto on 4–5 tuntia sisältäen evästauon retken loppupuolella Vuori-Kalajan viihtyisällä kotalaavulla. puolivälissä.

 

Retki ryhmälle
LUMOUDU JYLHISTÄ MAISEMISTA ETELÄ-KONNEVEDEN KANSALLISPUISTOSSA

Käveltävä matka: 4,6 km

Kesto: 4–5 tuntia (ryhmästä riippuen)

Toteutusaika: toukokuu-syyskuu

Fyysinen vaativuusaste: helposta vaativaan (reitillä on 2,6 km pituinen osuus, jossa maasto on jyrkkää ja epätasaista)

Lähtöpaikka: Kalajan pysäköintialue, osoite Törmälän metsätie 136, 77700 Rautalampi

Ryhmäkoko: 10–30 hlöä

Ryhmähinta: 40 €/hlö, minimiveloitus 10 henkilöä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Kysy tarjous isommille ryhmille!

Elämyksen tarjoaa: Polun Lumo, Erä- ja luonto-opas Kati Granroth, p. 050 521 1704 / [email protected]

Hintaan sisältyy: Erä- ja luonto-oppaan opastus retken aikana, järjestäjän vastuuvakuutus ja asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut Metsähallitukselle

Hintaan ei sisälly: Kuljetuksia (saatte ajo-ohjeet ja karttalinkin lähtöpaikalle sähköpostilla) eikä retkieväitä. Ennakkotilauksesta oppaalta on mahdollista tilata retkelle eväsruokapussi (sis. hedelmä, eväsleipä, mehu) hintaan 7 €/hlö.

 

Valmistautuminen retkeen

  • Retken varusteiksi riittää säänmukainen ulkoiluvaatetus ja ulkoilujalkineet, varauduthan myös sateeseen!
  • Eväät, juomapullo ja lisälämmikettä kannattaa kuljettaa selkärepussa.
  • Suosittelemme tälle retkelle vaellussauvoja maaston vaativuuden vuoksi.

     

Varaus- ja peruutusehdot

  • Mikäli peruutus tapahtuu aikaisemmin kuin 14 vrk toiminnon alkamisaikaa peruutus tapahtuu veloituksetta.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 13–7 vrk ennen sovittua toiminnon alkamisaikaa, peritään varaajalta 25 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 6–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta 50 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 3–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta koko sovittu hinta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan. 

Tutustu retkivaihtoehtoihin, ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän retkenne!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE