Valitse sivu

Mielen taitoja ja hyvinvointia luonnosta Metsämieli-retken avulla!

Koe rauhoittava ja mielen hyvinvointiin keskittyvä Metsämieli-luontoretki, joka sopii hyvin kaiken kuntoisille. Koulutetun Metsämieli-vetäjän ohjauksessa pääset rentoutumaan ja palautumaan luontoympäristössä. Metsämieli-hyvinvointiretkiä järjestetään Ähtärissä, sen lähikunnissa ja tilauksesta myös laajemmalla alueella!

Metsämieli-menetelmän avulla hyödynnetään tieteellisesti tutkittuja luonnon terveysvaikutuksia ja yhdistetään ne vahvistaviin mielentaitojen harjoituksiin. Metsämieli-retkellä saat hengähdystauon arjesta ja pääset syventymään oman mielen syvyyksiin. Mielen hyvinvointi ja omasta jaksamisesta huolehtiminen onkin meille jokaiselle haastavina aikoina tavallistakin tärkeämpää.

 

Mitä Metsämieli-hyvinvointiretkellä tehdään ja kenelle se soveltuu?

Metsämieli-retkellä rentoudutaan lähiluonnossa tai muussa luontokohteessa. Retkellä kävelemme leppoisasti ja rauhallisesti polkuja pitkin, ja välillä pysähdymme tekemään ohjattuja Metsämieli-hyvinvointiharjoituksia. Metsämieli-retket soveltuvat mainiosti kaikille ja kaiken kuntoisille. Voit lähteä mukaan yksin, kaksin, työ- tai harrastusporukan kanssa. Metsämieli-retket soveltuvat myös rauhallisempaan menoon esimerkiksi osaksi synttäri- tai polttarijuhlintaa.

Metsämieli-tuokiot sopivat sinulle, kun haluat vahvistaa itsetuntemusta ja tuntea luonnon virkistävän ja rentouttavan vaikutuksen. Et tarvitse aiempaa kokemusta aiheesta, vain avointa mieltä. Metsämieli-menetelmän harjoitukset rentouttavat, lisäävät voimavaroja ja vähentävät stressiä. Luonto on paras paikka ladata akkuja ja pysähtyä oman hyvinvoinnin äärelle. Luontoympäristö itsessään on jo elvyttävä, rauhoittava ja mielialaa nostattava.

 

Mikä Metsämieli?

Suomalainen Metsämieli ©- menetelmä yhdistää luonnon terveysvaikutukset mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Metsämieli-menetelmän tarkoituksena on psyykkisten ja fyysisten voimavarojen sekä mielentaitojen vahvistaminen. Metsämieli koostuu läsnäolo-, rentoutus-, virkistys-, voimavara- ja mielentaitoharjoituksista, joita voi soveltaa omaan arkeen itselle sopivalla tavalla. Harjoitukset kehittävät oman mielen ja kehon kuuntelua, ja samalla aistitaan ympäröivää luontoa. Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset tekevät metsästä ja erilaisista luontopaikoista oivallisen ympäristön mielentaitojen harjoitteluun sekä terveyttä edistävään liikkumiseen. 

Metsämieli-menetelmän on kehittänyt kokenut hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Sirpan kirjoittama Metsämieli-kirja ilmestyi vuonna 2014 ja toinen kirja vuonna 2015. Sirpa kouluttaa Metsämieli-ohjaajia.

”Metsämieli-menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Metsämieli-harjoituksilla kehitetään tietoisesti ja tavoitteellisesti oman mielen sisäisiä, hyvinvointia tukevia taitoja. Harjoituksilla syvennetään itsetuntemusta, rentoudutaan, taltutetaan stressiä, virkistäydytään ja tankataan voimavaroja, myös vaikeissa elämäntilanteissa.”

Sirpa Arvonen, menetelmän kehittäjä

Lue lisää Metsämieli-menetelmästä

 

Metsämieli-hyvinvointiretken sisältö ja hinta

Metsämieli-hyvinvointiretki sopii kiireellisen arjen, stressaavien ajatusten ja työhuolien hylkäämiseen. Ohjelmassa pyritään vahvistamaan läsnäolon kokemusta ja hetkessä elämistä Metsämieli-menetelmän harjoituksin. Et tarvitse aiempaa kokemusta harjoituksista, voit vain tulla mukaan rentoutumaan!

Metsämieliretken kohde suunnitellaan aina ryhmän ja sääolosuhteiden mukaan. Metsämieli-hyvinvointiretken kesto on yleensä pituudeltaan 2–3 km ja kestä noin 1,5–2,5 tuntia. Retki koostuu erilaisista metsämieliharjoitteista lämmittelyineen sovitussa lähiluontopaikassa tai muussa luontokohteessa. Retken kesto ja harjoitteet voidaan räätälöidä kunkin ryhmän kiinnostuksen mukaan. Ryhmäkokosuositus 6–15 henkilöä, min 5 henkilöä.

Metsämieli-retki on rentouttava lisä myös kokouksen yhteyteen tai virkistys- ja koulutuspäivän ohjelmaksi, jolloin retken kohde ja kesto voidaan suunnitella muuhun ohjelmaan sopivaksi. Retkelle voit halutessasi tilata nokipannukahvit tai nuotiolla tehdyn ruoan. Kysy tarjousta ryhmällesi!

METSÄMIELI-RETKEN YKSILÖHINTA: alk. 25 € / hlö sis. alv 24 %

METSÄMIELI-PAKETIT RYHMILLE, YRITYKSILLE JA YHTEISÖILLE: alk. 300 € + alv 24 %. Pyydä tarjous ryhmällesi!

Retkien hinnat sisältävät Metsämieli-ohjauksen ja järjestäjän vastuuvakuutuksen.

POLUN LUMON METSÄMIELI-HYVINVOINTIRETKET 

Käveltävä matka: 2–3 km kohteesta riippuen

Kesto: 1,5–2,5 tuntia

Toteutusaika: ympäri vuoden

Fyysinen vaativuusaste: helppo, sopii kaiken kuntoisille

Varusteet: Säänmukaiset ulkoiluun sopivat vaatteet ja maastoon sopivat jalkineet, vesipullo.

Soveltuvuus: Työyhteisöille, ryhmille, yhdistyksille, kaveriporukoille, pariskunnille, yksittäisille varaajille

Vakuutukset: Polun Lumolla on toiminnan vastuuvakuutus. Osallistujalla on oltava oma tai organisaation järjestämä kyseiseen toimintaan soveltuva vakuutus toiminnan ajaksi.

Ryhmäkoko: 5–15 hlöä

Elämyksen tarjoaa: Polun Lumo / Erä- ja luonto-opas, Metsämieli-vetäjä Kati Granroth, p. 050 521 1704 / [email protected]. Palvelun järjestäjä on sertifioitu Metsämieli-vetäjä, jolla on riittävä kokemus, tiedot ja taidot ohjelman turvallisesta ohjaamisesta.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän retkenne!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE