Valitse sivu

Tervetuloa seikkailemaan lähiluontoon, oppimaan villiyrteistä ja muista luonnonkasveista!

Villiyrtti- ja kasviretkellä etsimme ja tunnistamme erilaisia villiyrttejä luonnossa luontokartoittajan (EAT) opastuksella. Opit keräämään yleisimpiä syötäväksi kelpaavia kasveja ja lisäksi opit tunnistamaan myös muita mielenkiintoisia luonnonkasveja. Saat samalla vinkkejä siitä, miten villiyrttejä voi käyttää arkiruoan maustajina ja juomien raaka-aineina. Maistellaan villiyrttien makuja ja haistellaan kasvien tuoksuja. Retkellä puhutaan myös myrkyllisistä kasveista, joihin syömäkelpoiset kasvit voi sekoittaa.

Nauti siis Suomen suven lumoavasta vihreydestä ja raikkaasta ilmasta. Samalla opit, miten villiyrttejä voi käyttää ja millaisia terveysvaikutuksia niillä on sekä mitä pitää huomioida yrttejä kerättäessä ja käytettäessä. Halutessasi voit retken aikana kerätä villiyrttejä omaan käyttöösi, vaikka iltateen tai salaatin aineksiksi.

Retki sisältää:

Opastettu villiyrtti- ja kasviretki luontokartoittajan kanssa. Retken hintaan sisältyy pieni materiaalivihkonen luonnonyrteistä kaikille osallistujille.

Ryhmäkoko: 5–20 henkeä. Voidaan järjestää myös pienemmille tai isommille ryhmille, pyydä tarjousta!
Kesto: 2 tuntia
Hinta: 20 €/hlö. Hintoihin lisätään alv 24 %.
Toteutusaika: Touko-heinäkuu
Soveltuvuus: Soveltuu lähes kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille. Retkillä liikutaan kohteesta riippuen vaihtelevassa maastossa, jossa liikuntarajoitteet on huomioitava.
Paikka: Ähtäri ja lähikunnat; mahdollista toteuttaa myös muualla sopimuksen mukaan
Varustus: Osallistujilla on hyvä olla säänmukainen vaatetus ja saappaat. Yrttien keräämistä varten voit ottaa mukaan oman korin tai paperipussin sekä sakset tai pienen terävän veitsen.

Ota yhteyttä ja tilaa oma villiyrtti- ja kasviretki ryhmällesi!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE