Polun Lumo vuokraa laadukkaita retkeilyvarusteita omatoimisia retkiäsi ja vaelluksiasi varten Ähtärissä

Vuokraamalla pääset kokeilemaan laatuvarusteita ennen omien varusteiden ostoa ja säästät rahaa. Vuokraus on kustannustehokas tapa erityisesti, jos tarvitset varusteita vain yhtä retkeä tai vaellusta varten. Vuokraaminen on myös kestävän kehityksen mukaista toimintaa – kaikkea ei tarvitse omistaa itse! Vuokraamme vain itse hyväksi toteamiamme varusteita ja autamme varusteiden valinnassa.

Vuokrattavien varusteiden hinnat määräytyvät käyttöajan mukaan: 1 vrk / 3 pv / 1 vko.
Hinnat sisältävät alv. 24 %. Vuokrahintaan sisältyy opastus varusteiden käyttöön.

Kurkkaa valikoimaamme alla! Varustevalikoima laajenee vuoden 2021 kuluessa.

 

TELTAT

Fjällräven Abisko Endurance 3

Ympärivuotiseen käyttöön soveltuva laadukas ja säänkestävä tunneliteltta, jossa kaksi ihmistä nukkuu mukavasti. Hyvä istuinkorkeus ja tilava eteinen/absidi varusteiden säilyttämistä varten. Teltan materiaali on vahvaa silikonikäsiteltyä ripstop-polyamidia. Pystytys kolmella alumiinikaarella, naruilla ja kiiloilla. Sisäteltta on ”napitettu” kiinni ulkotelttaan, joten teltta on nopea pystyttää ja sisäteltta ei altistu sateelle pystyttämisen aikana. Soveltuu myös talviretkille (tällöin annetaan mukaan talvikiilat).

* Ulkoteltan vesipilariarvo: 3000 mm
* Lattian vesipilariarvo: 6000 mm
* Makuutilan koko: 225 cm x 160 cm
* Pakkauskoko: 45 x 23 x 19 cm

* Paino: 3,3 kg

Hinta: 15 €/vrk, 30 €/3 pv, 60 €/vko

MSR Hubba Hubba NX

Erittäin suosittu ja kevyt kahden hengen kupoliteltta kolmen vuodenajan vaelluksille (kevät, kesä, syksy). Yksikaarinen teltta on nopea pystyttää, siinä on hyvä istumakorkeus ja vahvistetut, vedenpitävät saumat. Sisäteltta pystytetään ensin, sitten ulkoteltta.

Teltassa on kaksi eteistä/absidia, joka helpottaa telttaan menoa ja sieltä poistumista. Absideissa on tilaa rinkoille ja teltan saa aamulla hetkessä kuivaksi kondenssivedestä avaamalla molemmat ovet läpivedoksi. Teltan mukana tulee ultrakevyt Polycro-maavaate, jota on käytettävä teltan alla suojaamassa sen pohjaa.

* Ulkoteltan vesipilariarvo: 1200 mm
* Lattian vesipilariarvo: 3000 mm
* Makuutilan koko: 213 cm x 127 cm
* Pakkauskoko: 48 x 21 x 14 cm

* Paino: 1,72 kg

Hinta: 15 €/vrk, 30 €/3 pv, 60 €/vko

Marmot Limelight 2P

Kolmen vuodenajan (kevät, kesä, syksy) käyttöön soveltuva kupoliteltta kahdelle henkilölle, jonka absidiin mahtuu myös rinkka. Yhdelle aikuiselle tilaa on erinomaisesti ja rinkka mahtuu silloin myös teltan sisälle. Sisäteltta pystytetään ensin, sitten ulkoteltta. Helppo ja nopea pystyttää ja purkaa.

* Ulkoteltan vesipilariarvo: 1800 mm
* Lattian vesipilariarvo: 3000 mm
* Makuutilan koko: 224 cm x 137 cm
* Pakkauskoko: 65 x 18 x 18 cm

* Paino: 2,27 kg

Hinta: 10 €/vrk, 25 €/3 pv, 50 € /vko

MAKUUALUSTAT

Exped SynMat Hyperlite LW –
kolmen vuodenajan ilmatäytteinen alusta

Erittäin pieneen tilaan pakkautuva ja kevyt ilmatäytteinen makuualusta, joka soveltuu käytettäväksi keväällä, kesällä ja syksyllä. Makuualustan kapea muotoilu mahdollistaa makuualustan käyttämisen kapeassa tilassa. Makuualustan leveys hartioiden kohdalla 65 cm, leveys jalkopäässä 40 cm. Makuualusta on mukavan tuntuinen ihoa vasten. Makuualustan R-arvo on 2,9 ja se eristää noin -3 asteeseen asti. Alusta on helppo ja nopea täyttää pumppupussin avulla. Mukana korjaussarja. Kevytretkeilijän valinta!
HUOM! Käytettävä solumuovialustan päällä!

* Makuualustan koko: 197 x 65/40 cm
* Paksuus: 7 cm
* R-arvo: 2,9
* Paino: yht. 520 g pumppupussin kanssa
* Mitat pakattuna: 20 x 10 cm

Hinta: 10 €/vrk, 20 €/3 pv, 40 €/vko

Exped SynMat Lite 5 M –
kolmen vuodenajan ilmatäytteinen alusta (2 kpl)

Hyvin eristävä, kuitutäytteinen, mukava ja kevyt makuualusta, joka pakkautuu pieneen tilaan ja soveltuu käytettäväksi keväällä, kesällä ja syksyllä. Makuualustan R-arvo on 3,4 ja se eristää noin -7 asteeseen asti. Pintamateriaalina kestävä, vettähylkivä ja liukumista ehkäisevällä kuvioinnilla varustettu polyesterikangas. Alusta täytetään minikokoisen pumpun avulla. Mukana korjaussarja.
HUOM! Käytettävä solumuovialustan päällä!

* Makuualustan koko: 183 x 52 cm
* Paksuus: 5 cm
* R-arvo: 3,4
* Paino: yht. 740 g pumpun kanssa
* Mitat pakattuna: 20 x 13 cm

Hinta: 10 €/vrk, 20 €/3 päivää, 40 €/viikko

Exped SynMat 9 LW –
neljän vuodenajan ilmatäytteinen alusta

Keinokuitutäytteinen, paksu, kestävä ja lämmin ilmatäytteinen makuualusta, joka pakkautuu pieneen tilaan. SynMat on moninkertainen testivoittaja ja se soveltuu eristävyyskykynsä ansiosta myös koviin pakkasiin tarjoten hyvän eristävyyden maasta tulevaa kylmyyttä vastaan (R-lämpöarvo 6,0). Valmistajan antama alin käyttölämpötila on -25 °C. Makuualusta täytetään helposti mukana tulevan täyttöpussin avulla. Mukana korjaussarja.
HUOM! Käytettävä solumuovialustan päällä!

* Makuualustan koko: 197 x 65 cm
* Paksuus: 9 cm
* R-arvo: 6,0
* Paino: yht. 1 155 g pumppupussin kanssa
* Mitat pakattuna: 27 x 26 cm

Hinta: 10 €/vrk, 20 €/3 pv, 40 €/vko

Thermarest Z-Lite Sol Regular –
solumuovinen makuualusta

Tämä kevyt haitarimallinen solumuovialusta on varustettu lämpöä heijastavalla aluminisoinnilla ja se soveltuu kolmen vuodenajan käyttöön joko yksistään tai yhdessä ilmatäytteisen makuualustan kanssa. Alusta taitellaan haitarin tapaan kokoon ja se on helppo kantaa mukana rinkan ulkopuolelle kiinnitettynä. Alustan rakenne luo nukkujan ja maan väliin runsaasti ilmataskuja ja lisäksi itse patjamateriaali luonnollisesti sitoo ilmaa. Pehmeä pinta maksimoi yöpymismukavuuden.

* Makuualustan koko: 183 x 51 cm
* Paksuus: 2 cm
* R-arvo: 2
* Paino: yht. 410 g
* Mitat pakattuna: 51 x 13 x 14 cm

Hinta: 5 €/vrk, 10 €/3 pv, 20 €/vko

RINKAT

Osprey Aether 65 unisex, koko S/M

Tämä monipuolinen ja anatominen rinkka on suunniteltu useiden päivien vaelluksille ja se suoriutuu myös isoista ja painavista kuormista. Muunneltava selänpituus, kätevät säädettävät olkaviilekkeet ja lantiovyö tekevät Aetherista tukevan ja mukavan rinkan käyttää. Monipuolisessa rinkassa on paljon erilaisia taskuja ja kiinnitysmahdollisuuksia, joten saat organisoitua tavarasi tehokkaasti pitkilläkin vaelluksilla.

Mukana tulee irrotettava sadesuoja, sivuilla on joustavat taskut vaikkapa juomapullolle ja itse päätaskuun pääsee käsiksi myös rinkan päältä. Rinkassa on hengittävä AirScape selkäpaneeli säädettävällä selänpituudella, irrotettava huppu, rintaremmi hätäpillillä, joustava etutasku ja paikat vaellussauvoille. Juomarakolle on oma taskunsa rinkan selkämyksessä.

* Rinkan koko: korkeus 80 cm, leveys 40 cm, syvyys 28 cm
* Tilavuus: 65 l
* Selän pituus: 43–52 cm
* Paino: 2,2 kg
* Materiaali: Kestävää 420D Bluesign nailonia

Hinta: 10 €/vrk, 25 €/3 pvä, 50 €/vko

RETKIKEITTIMET

Primus Primetech Stove Set 1,3 l

Tehokas retkikeitinsetti Primuksen kaasupolttimella. Settiin kuuluu kaksi 1,3 litraista kattilaa, joista toisessa on PrimeTech-keraaminen pinnoite ja lämmönkerääjä. Setissä on erinomainen tuulensuoja. Mukana tulee erillinen piezo-sytytin, jolla kaasukeitin on helppo sytyttää. Mukana on myös pihti kattiloille, siiviläkansi, säilytyspussi, joka toimii myös ruoan hauduttimena,  pehmeä liina suojaamaan kattiloita naarmuilta pakattuna sekä alumiininen alusta. Kaasupatruuna ei kuulu settiin, vuokraaja hankkii sen itse. Kaasupoltin on yhteensopiva kierteellisten kaasupatruunoiden kanssa (esim. Primus).

Kattilat on valmistettu kova-anodisoidusta alumiinista. Koska alumiini on pehmeä metalli, se ottaa helposti kolhuja ja naarmuuntuu. Suosittelemme käyttämään tämän retkikeittimen kanssa pehmeitä aterimia ja kapustoja (puisia tai muovisia), sillä metalli kuluttaa ajan myötä anodisoidun pinnan pois.

* Mitat pakattuna: 19 x 13 cm
* Kattiloiden tilavuus: 2 x 1,3 l

* Paino: 930 g
* Polttoaine: kaasu
* 1–3 henkilön ruoan valmistukseen

Hinta: 10 €/vrk, 15 €/3 pv, 30 €/vko

Trangia 27–3 UL -keitin kaasupolttimella (2 kpl)

Ultrakevyestä ja vahvatekoisesta alumiinista valmistettu Trangia-retkikeitin, joka on perinteistä trangiaa pienikokoisempi. Mukana tuulisuoja alas ja ylös, kaksi 1 l vetoista kattilaa, ø 18 cm non-stick -paistinpannu, joka toimii myös kantena, pihtikahva, remmi ja suojapussi. Erinomainen tuulisuojaus ja tukeva kokonaisuus. Kaikki osat pakkautuvat sisäkkäin.

Kaasupolttimella varustettu trangia ei jätä nokijälkiä ja on näin helpompi pitää puhtaana. Kiehauttaa myös veden spriikeitintä nopeammin. Kaasupatruuna ei kuulu settiin, vuokraaja hankkii sen itse. Kaasupoltin on yhteensopiva kierteellisten kaasupatruunoiden kanssa (esim. Primus).

* Mitat pakattuna: 18,5 x 10 cm
* Kattiloiden tilavuus: 2 x 1 l
* Paino: 840 g
* Polttoaine: kaasu
* 1–2 henkilön ruoan valmistukseen

Hinta: 10 €/vrk, 15 €/3 pv, 30 €/vko

Trangia 27–3 UL -keitin spriipolttimella

Ultrakevyestä ja vahvatekoisesta alumiinista valmistettu Trangia-retkikeitin, joka on perinteistä trangiaa pienikokoisempi. Mukana tuulisuoja alas ja ylös, kaksi 1 l vetoista kattilaa, ø 18 cm non-stick -paistinpannu, joka toimii myös kantena, pihtikahva, remmi ja suojapussi. Yhtä luotettava kuin aina ennenkin! Erinomainen tuulisuojaus ja tukeva kokonaisuus. Kaikki osat pakkautuvat sisäkkäin. Varmatoiminen spriipoltin. Polttoaine ei kuulu settiin, vuokraaja hankkii sen itse.

* Mitat pakattuna: 18,5 x 10 cm
* Kattiloiden tilavuus: 2 x 1 l
* Paino: 740 g
* Polttoaine: sprii (marinol/sinol)
* 1–2 henkilön ruoan valmistukseen

Hinta: 10 €/vrk, 15 €/3 pv, 30 €/vko

 

VARUSTESETTI / KEVÄT-KESÄ-SYKSY

Kolmen vuodenajan vaellussetti

Sisältää seuraavat vaellusvarusteet:

Teltta – MSR Hubba Hubba NX 
Rinkka – Osprey Aether 65 unisex
Makuualusta – Exped Synmat Hyperlite LW
Retkikeitin – Trangia 27–3 UL -keitin kaasupolttimella

Tämän vaellussettiesimerkin hinta: 30 €/vrk, 70 €/3 pv, 130 €/vko

Vaellussetin sisältö kootaan vuokraajan toiveiden mukaisesti olemassa olevasta vuokravälineistöstä.

KOMPASSIT

Suunnon A-30 maastokompassi (3 kpl)

Kompakti, erittäin tarkka ja helppokäyttöinen kompassi suunnistukseen ja vaeltamiseen. Pimeässä loistava astekehä ja merkinnät auttavat hämärässä suunnistettaessa. Irrotettava kaulanauha klipsikiinnityksellä. Koko: 57 x 110 mm.

Hinta/kpl: 3 €/vrk, 5 €/3 pv, 10 €/vko

RETKEILYKARTAT

Karttakeskuksen ja Calazon ulkoilukarttoja

  • Kilpisjärvi – Halti: Retkeilyopas ja ulkoilukartta 1:50 000
  • Karhunkierros: Retkeilyopas ja ulkoilukartta 1 : 50 000
  • Pyhä-Luosto: vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:25 000
  • Muotkatunturit: vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:50 000
  • Etelä-Konnevesi, Leivonmäki, Isojärvi, Pyhä-Häkki: kansallispuistojen vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:25 000
  • Liesjärvi, Torronsuo, Hämeen Ilvesreitti: vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:25 000
  • Peuran polku – Salamajärvi: vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:25 000 ja 1:50 000
  • Pallas-Yllästunturi: ulkoilukartta 1:50 000
  • Urho Kekkosen kansallispuisto: vedenkestävä ja repeämätön ulkoilukartta 1:50 000

Hinta/kpl: 3 €/vrk, 5 €/3 pv, 10 €/vko

Tutustu vaihtoehtoihin ja vuokraa varusteet omalle retkelle tai vaellukselle!

Vuokrausehdot

Täytä yhteydenottolomake, soita 050 521 1704 tai lähetä vuokraustiedustelu sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE / VARUSTEIDEN VUOKRAUS