Valitse sivu

Ikihonkien huminaa Pyhä-Häkin kansallispuistossa


Opastetun päiväretken aikana kierretään erä- ja luonto-oppaan johdolla Keski-Suomen helmessä, Pyhä-Häkin kansallispuistossa 6,5 kilometrin pituinen Kotajärven polku. Kyseessä on ympyräreitti monipuolisessa maastossa. Kuljemme koko eteläisen Suomen vanhimmassa aarniometsässä, valoisilla metsäharjanteilla ja upeilla suoalueilla. Pyhä-Häkissä Wanhat isot puut toivottavat kulkijan tervetulleeksi!

Päiväretken aikana opas johdattaa ryhmän Pyhä-Häkin kansallispuiston luontoon ja historiaan, alueen eläimistön, kääpien ja kasvien lumoavaan maailmaan sekä alueen erityispiirteisiin. Retken opastussisältöön kuuluu oleellisena osana vastuullisen retkeilyn teemat ja katsaus Suomen kansallispuistoihin. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Kotajärven polku on pääosin helppokulkuinen, joten se soveltuu hyvin aloitteleville retkeilijöille. Retkellä kuljetaan rauhalliseen tahtiin pysähdellen. Retken kokonaiskesto on 4–5 tuntia sisältäen evästauon retken loppupuolella Kotajärvellä, jossa on keittokatos ja nuotiopaikka.

Retki ryhmälle

IKIHONKIEN HUMINAA PYHÄ-HÄKIN KANSALLISPUISTOSSA

Käveltävä matka: 6,5 km

Kesto: 4–5 tuntia (ryhmästä riippuen)

Toteutusaika: toukokuu-syyskuu

Fyysinen vaativuusaste: helpohko

Lähtöpaikka: Pyhä-Häkin kansallispuiston parkkipaikan viereinen infopiste, osoite Viitasaarentie 2119, 43170 Saarijärvi

Ryhmäkoko: 10–30 hlöä

Ryhmähinta: 40 €/hlö, minimiveloitus 10 henkilöä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Kysy tarjous isommille ryhmille!

Elämyksen tarjoaa: Polun Lumo, Erä- ja luonto-opas Kati Granroth, p. 050 521 1704 / [email protected]

Hintaan sisältyy: Erä- ja luonto-oppaan opastus retken aikana, järjestäjän vastuuvakuutus ja asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut Metsähallitukselle

Hintaan ei sisälly: Kuljetuksia (saatte ajo-ohjeet ja karttalinkin lähtöpaikalle sähköpostilla) eikä retkieväitä. Ennakkotilauksesta oppaalta on mahdollista tilata retkelle eväsruokapussi (sis. hedelmä, eväsleipä, mehu) hintaan 7 €/hlö.

Valmistautuminen retkeen

  • Retken varusteiksi riittää säänmukainen ulkoiluvaatetus ja ulkoilujalkineet, varauduthan myös sateeseen!
  • Eväät, juomapullo ja lisälämmikettä kannattaa kuljettaa selkärepussa
  • Voit ottaa mukaan myös vaellussauvat  

Varaus- ja peruutusehdot

  • Mikäli peruutus tapahtuu aikaisemmin kuin 14 vrk toiminnon alkamisaikaa peruutus tapahtuu veloituksetta.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 13–7 vrk ennen sovittua toiminnon alkamisaikaa, peritään varaajalta 25 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 6–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta 50 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 3–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta koko sovittu hinta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.

Tutustu retkivaihtoehtoihin, ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän retkenne!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE