Valitse sivu

Suoluonnon taikaa Siikanevan soidensuojelualueella Ruovedellä

Opastetun päiväretken aikana kierretään erä- ja luonto-oppaan johdolla upeasta suoluonnosta nauttien Ruovedellä Siikanevan soidensuojelualueella kulkeva 9,9 km pituinen Siikanevan kierros. Siikaneva on koko Pirkanmaan suurin yhtenäinen suoalue ja monipuolinen retkeilykohde, jossa suoalueen rauha ja hämyisät metsäsaarekkeet pitävät mielenkiinnon yllä.

Päiväretken aikana opas johdattaa ryhmän Siikanevan soidensuojelualueen suoluonnon saloihin, alueen kasviston ja eläimistön lumoavaan maailmaan sekä alueen erityispiirteisiin. Retken opastussisältöön kuuluu oleellisena osana vastuullisen retkeilyn teemat ja alueen luonnonsuojelu. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

Päiväretkellä on sopivasti helppokulkuisia osuuksia pitkoksilla ja kangasmetsissä sekä lisäksi korkeuseroista johtuvia vaativampia polkuja metsiköissä. Retkellä kuljetaan rauhalliseen tahtiin pysähdellen. Retken kokonaiskesto on 5–6 tuntia sisältäen evästauon upealla näköalapaikalla sijaitsevalla Jaarikanmaan laavulla.

 

Retki ryhmälle
SUOLUONNON TAIKAA SIIKANEVAN SOIDENSUOJELUALUEELLA

Käveltävä matka: 9,9 km

Kesto: 5–6 tuntia (ryhmästä riippuen)

Toteutusaika: toukokuu-syyskuu

Fyysinen vaativuusaste: helppo-keskitaso

Lähtöpaikka: Santakankaan pysäköintialue (eteläinen P-alue), 34450 Ruovesi

Ryhmäkoko: 10–30 hlöä

Ryhmähinta; 40 € / hlö, minimiveloitus 10 henkilöä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Kysy tarjous isommille ryhmille!

Elämyksen tarjoaa: Polun Lumo, Erä- ja luonto-opas Kati Granroth, p. 050 521 1704 / [email protected]

Hintaan sisältyy: Erä- ja luonto-oppaan opastus retken aikan, järjestäjän vastuuvakuutus ja asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut Metsähallitukselle

Hintaan ei sisälly: Kuljetuksia (saatte ajo-ohjeet ja karttalinkin lähtöpaikalle sähköpostilla) eikä retkieväitä. Ennakkotilauksesta oppaalta on mahdollista tilata retkelle eväsruokapussi (sis. hedelmä, eväsleipä, mehu) hintaan 7 €/hlö.

Valmistautuminen retkeen

  • Retken varusteiksi riittää säänmukainen ulkoiluvaatetus ja ulkoilujalkineet, varauduthan myös sateeseen!
  • Eväät, juomapullo ja lisälämmikettä kannattaa kuljettaa selkärepussa
  • Voit ottaa mukaan myös vaellussauvat

     

Varaus- ja peruutusehdot

  • Mikäli peruutus tapahtuu aikaisemmin kuin 14 vrk toiminnon alkamisaikaa peruutus tapahtuu veloituksetta.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 13–7 vrk ennen sovittua toiminnon alkamisaikaa, peritään varaajalta 25 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 6–4 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta 50 % sovitusta hinnasta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan.
  • Mikäli peruutus tapahtuu 3–0 vrk ennen sovittua alkamisaikaa, peritään varaajalta koko sovittu hinta, viimeisimmän vahvistetun henkilömäärän mukaan. 

Tutustu retkivaihtoehtoihin, ota yhteyttä ja suunnitellaan teidän retkenne!

Varaus- ja peruutusehdot

Täytä yhteydenottolomake tai lähetä tarjouspyyntösi sähköpostitse [email protected].

YHTEYDENOTTOLOMAKE