Valitse sivu

Vaellukselle valmistautuminen -päiväkurssi 6.5.2023
Törmälän loma- ja kurssikeskus, Rautalampi

 

Huolellinen valmistautuminen vaellukselle on kaiken A&O!

Polun Lumo järjestää lauantaina 6.5.2023 Pohjois-Savon Rautalammilla, Törmälän loma- ja kurssikeskuksessa kaikille avoimen Vaellukselle valmistautuminen -päiväkurssin. Kyseessä on matalan kynnyksen kurssi, jolla saat runsaasti käytännön tietoa vaellukselle valmistautumisesta, kuten reittisuunnittelusta, retkiruokien kuivaamisesta, vaellukselle varustautumisesta säätilat huomioiden ja rinkan painon keventämisestä. Kurssi soveltuu niin vaellusharrastuksesta haaveileville aloittelijoille kuin jo harrastukseen hurahtaneille, jotka kaipaavat lisätaitoja ja vinkkejä turvallisen vaelluksen toteuttamiseksi.

Vaellukselle valmistautuminen -päiväkurssi toteutetaan Törmälän loma- ja kurssikeskuksen luentosalissa la 6.5.2023 klo 10.00–16.30. Kurssiin sisältyy erä- ja luonto-oppaan koulutus päivän aiheista. Lisäksi kurssin osallistujat saavat kattavan sähköisen materiaalin päivän aiheista. Kurssin kouluttajana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!


KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssilla käymme läpi kattavasti ja käytännönläheisesti erilaisia sulan maan ajan vaellukselle valmistautumiseen liittyviä asioita. Perehdymme vaelluksen ennakkosuunnitteluun ja vaelluksella toimimiseen turvallisuusasiat huomioiden. Käymme kurssilla läpi ruokasuunnittelua ja retkiruokien kuivaamisen periaatteita. Lisäksi perehdymme vaellusvarusteiden valintaan säätila ja maaston tuomat vaatimukset huomioiden, sitä miten rinkan painoa on mahdollista keventää ja miten rinkka tulisi säätää ja pakata oikeaoppisesti.

Saat kurssilla tietoa turvallisen vaeltamisen osa-alueista ja riskien vähentämisestä. Tutustumme retkeilykarttoihin ja reittisuunnittelussa huomioitaviin asioihin. Päivän ohjelmaan kuuluu myös lyhyt suunnistamisen ABC, jonka aikana opitaan mm. perusasioita kompassin käytöstä vaelluksilla.

Päivän aikana tulet saamaan myös paljon käytännönläheisiä vinkkejä mukavaan vaeltamiseen, majoittumiseen ja lämpimänä pysymiseen maasto-olosuhteissa.

KURSSIN AIKATAULU

Lauantai 6.5.2023 klo 10.00–16.30 Törmälän loma- ja kurssikeskus, Rautalampi

Klo 10.00 Kurssin aloitus Törmälän loma- ja kurssikeskuksen luentosalissa. Tarjolla kahvia, teetä ja sämpylät.
Klo 10.00–12.30 Kurssiohjelmaa
Klo 12.30–13.30 Lounastauko (sis. lämmin ruoka, salaatit, jälkiruoka ja kahvit)
Klo 13.30–16.30 Kurssiohjelmaa
Klo 16.30 Kurssin päätös

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

 

KURSSIPAIKKA

Kurssi järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuiston vieressä sijaitsevassa Törmälän loma- ja kurssikeskuksessa, joka sijaitsee Rautalammilla Pohjois-Savossa (osoite Konnekoskentie 552, 77700 Rautalampi). Kurssin käyttöön on varattu kurssikeskuksen luentosali. Etäisyyksiä: Rautalammin kirkonkylälle 10 km, Suonenjoelle 30 km, Jyväskylään 88 km, Kuopioon 92 km. Lisätietoja Törmälän loma- ja kurssikeskuksesta löydät täältä.  

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-20 hlö + 1 kouluttaja 

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa.

 

HINTA

95 €/hlö (sis. alv 24 %)

Kurssimaksu laskutetaan 1 vk ennen kurssin alkua. 

KURSSIN HINTAAN SISÄLTYY

 • Erä- ja luonto-oppaan koulutus kurssipäivän aikana
 • Kattava sähköinen kurssimateriaali, joka toimitetaan osallistujille kurssin jälkeen
 • Tervetulokahvit/-teet ja sämpylä
 • Lounas (sis. lämmin ruoka, salaatti, jälkiruoka ja kahvit)
 • Järjestäjän vastuuvakuutus

OMAT VARUSTEET JA HUOMIOITAVAA

 • Kurssi järjestetään Törmälän loma- ja kurssikeskuksen sisätiloissa. Ota mukaan muistiinpanovälineet ja oma kompassi (mikäli oma kompassi löytyy). Järjestäjällä on myös kompasseja lainattavaksi.
 • Osallistujilla tulee olla kurssin aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus
 • Mahdollisista kimppakyydeistä voidaan sopia kurssille osallistuneiden kesken esim. WhatsApp-ryhmän kautta ennen kurssia.
 • Omakustanteista majoitusta ennen ja/tai jälkeen kurssin voi tiedustella Törmälän loma- ja kurssikeskuksesta (tormala.johku.com, p. 040 558 2439). 

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/TjLdU8AVynycZXt67

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti.
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 22.4.2023.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli kurssille ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan kurssille, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin koko hinta.
 • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos kurssin ohjaaja joutuu keskeyttämään kurssin yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos kurssi joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos kurssia ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Kurssin peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA

[email protected]

puh. 050 521 1704