Opastettu hyvinvointivaellus Metsämielellä – Vaatimen kierros (18 km)
Salamajärven kansallispuistossa 27.-28.8.2022

Vietä Suomen luonnon päivää ja Nuku yö ulkona -viikonloppua osallistumalla opastetulle hyvinvointivaellukselle suoluonnon, vanhojen metsien ja vesistöjen äärellä Suomen eteläisimmissä erämaamaisemissa!

VAELLUKSEN SISÄLTÖ

Polun Lumo järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna 2022 opastetun hyvinvointivaelluksen Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakuntien rajalla sijaitsevassa Salamajärven kansallispuistossa. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan ryhmän kanssa 18 kilometrin pituinen rengasreitti Vaatimen kierros, jonka aikana pääsemme tutustumaan Salamajärven kansallispuiston erämaaluontoon, soihin ja pirunpeltoihin.

Viikonloppuvaelluksen aikana keskitymme myös oman mielen ja kehon hyvinvointiin tekemällä ohjatusti Metsämieli-menetelmään kuuluvia harjoitteita. Harjoitteiden avulla pääset rentoutumaan, virkistymään ja syventymään oman mielen syvyyksiin. Teemme harjoituksia vaelluksen aikana sekä yöpymispaikassamme luonnon keskellä. Lisätietoja Metsämieli-menetelmästä löydät TÄÄLTÄ. Vaelluksen oppaana toimii erä- ja luonto-opas (AT) ja sertifioitu Metsämieli-vetäjä Kati Granroth.

Viikonloppuvaellus alkaa Koirasalmen luontotuvalta (osoite Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi) Suomen luonnon päivänä lauantaina 27.8. klo 11. Vaelluksella kuljemme rinkka selässä Vaatimen kierroksen myötäpäivään – ensimmäisenä päivänä patikoidaan 8 kilometriä ja toisena päivänä 10 kilometriä. Vietämme yön omissa majoitteissa Pyydyskosken kotalaavun ympäristössä, jossa on tilaa teltoille ja riippumatoille. Illan hämärtyessä tunnelmoimme nuotion ääressä ja rauhoitumme vastaanottamaan yön Metsämieliharjoitteiden avulla. Vaellus päättyy Koirasalmen luontotuvalle sunnuntaina 28.8. klo 15 mennessä, jolloin on mahdollisuus saunoa Koirasalmen rantasaunalla ennen kotimatkaa.

Vaellus sopii erinomaisesti vaellusharrastusta aloitteleville, hyvän peruskunnon omaaville henkilöille ja jo jonkin verran vaelluskokemusta omaaville. Vaatimen kierroksella ei juurikaan ole korkeuseroja, mutta polut ovat kivisiä ja juurakkoisia, joka tekee matkanteosta ajoittain hankalaa. Vaelluksen aikana kuljetaan myös avosoilla pitkospuita pitkin. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien. Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaan opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä oman vaellusharrastuksesi tueksi.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen luontopalveluiden ja Koirasalmen luontotuvan kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

4-12 hlö + 1 opas 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään neljä osallistujaa. Vaellukselle lähtijöiden ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat vanhemman seurassa tai vanhempien kirjallisella luvalla.

 

HINTA

130 €/hlö (sis. alv 24 %)

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 110 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua. 

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaan palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppaalla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista vaellusvarusteista
 • Metsämieliharjoitteisiin osallistuminen viikonlopun aikana Metsämieli-vetäjän ohjauksessa
 • Saunavuoro Koirasalmen luontotuvalla vaelluksen päätyttyä
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella oppaan ja muiden osallistujien kanssa ennen vaellusta, kysyä vaellukselle valmistautumisesta sekä sopia esim. kimppakyydeistä kohteeseen.
 • Järjestäjän vastuuvakuutus

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista kohteessa ennen ja/tai jälkeen vaelluksen. Omakustanteista majoitusta ennen ja/tai jälkeen vaelluksen voi tiedustella Koirasalmen luontotuvalta (koirasalmi.com, p. 040 9398147). 
 • Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana rinkka, jossa kantaa kahden päivän varusteet: majoite, makuupussi, makuualusta, retkiruoat ja -keitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet. Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen. Oppaalta on mahdollista vuokrata mm. telttoja, makuualustoja ja retkikeittimiä, kysy lisää!
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus.

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

ILMOITTAUTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta opas saa tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 17.8.2022.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli viikonloppuvaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA:

[email protected]

puh. 050 521 1704