Opastettu vaellus Tulijärven polulla (17 km)
Pyhä-Häkin kansallispuisto 7.-8.8.2021

Koe ikihonkien humina ja soiden syleily Pyhä-Häkin kansallispuistossa opastetulla viikonloppuvaelluksella ja vietä yö Tulijärven rannalla!

Polun Lumo järjestää elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2021 opastetun vaelluksen Pyhä-Häkin kansallispuistossa Keski-Suomessa. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan ryhmän kanssa 17 kilometrin pituinen rengasreitti Tulijärven polku, jonka varrella koemme eteläisen Suomen vanhimman aarniometsän ja kilpikaarnaiset hongat, upeat suot ja Poika-Ahon torpan perinnemaisemat. Vaelluksella kuljetaan rinkka selässä ja yövytään yksi yö teltoissa. Vaelluksen lähtö- ja päätepaikkana toimii Pyhä-Häkin kansallispuiston pysäköintialue Saarijärvellä (osoite Viitasaarentie 2119, 43170 Saarijärvi) ja kuljemme Tulijärven polun myötäpäivään. Vaelluksen oppaana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth.

Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaan opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä oman vaellusharrastuksesi tueksi.

Vaellus sopii erinomaisesti vaellusharrastusta aloitteleville, hyvän peruskunnon omaaville henkilöille ja jo jonkin verran vaelluskokemusta omaaville. Tulijärven polku on pääosin helppokulkuinen ja korkeuseroiltaan melko tasainen. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien. Ensimmäisenä päivänä patikoidaan 10 kilometriä ja toisena päivänä 7 kilometriä. Viikonloppuvaellus alkaa Pyhä-Häkin pysäköintialueelta lauantaina 7.8. klo 11 ja päättyy samaan paikkaan sunnuntaina 8.8. klo 14 mennessä.

Ryhmämme yöpymispaikkana on Pyhä-Häkin kansallispuiston pohjoispuolella sijaitseva Tulijärven laavun ympäristö, jossa on hyvin tilaa teltoille ja riippumatoille. Illan hämärtyessä tunnelmoimme nuotion ääressä ja opas valmistaa illalla kaikille osallistujille makoisan jälkiruoan nuotiolla tai retkikeittimellä. Vaelluksen aloituspisteellä on kaivo. Pintavesiä voi käyttää, kunhan veden keittää tai suodattaa ennen käyttöä.

Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana rinkka, jossa kantaa kahden päivän varusteet (ruoat, majoite, yöpymisvarusteet, retkikeitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet).

Osallistuja saa vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä oppaalta tarkan varustelistan pakkaamista varten. Oppaalta on myös mahdollista vuokrata pientä korvausta vastaan joitakin vaellusvarusteita, kuten telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja makuualustoja. Vaellusryhmälle perustetaan ennen vaellusta oma WhatsApp -ryhmä keskusteluja, kysymyksiä ja vaellukselle valmistautumista varten. Ryhmän kautta on mahdollista sopia esimerkiksi kimppakyydeistä kohteeseen.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

5-12 hlö + 1 opas 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään viisi osallistujaa. Vaellukselle lähtijöiden ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat vanhemman seurassa tai vanhempien kirjallisella luvalla.

 

HINTA

120 €/hlö (sis. alv 24 %)

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 100 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua.  HUOM! 22.7. jälkeen ilmoittautuneilta laskutetaan koko vaelluksen hinta yhdellä laskulla.

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaan palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppaalla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista varusteista
 • Oppaan nuotiolla tai retkikeittimellä valmistama jälkiruoka lauantai-iltana kaikille osallistujille
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella vaellukseen liittyvistä asioista oppaan ja muiden osallistujien kanssa
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista ennen ja/tai jälkeen vaelluksen.
 • Vaellukselle vaadittavat varusteet, kuten rinkka, majoite, retkiruoat ja -keitin, vaellusvaatteet ja -kengät, makuupussi ja makuualusta (oppaalta mahdollista vuokrata joitakin vaellusvarusteita, kysy lisää!). Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen.
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus.

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta opas saa tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy su 1.8.2021.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli viikonloppuvaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA:

[email protected]

puh. 050 521 1704