Tietoja minusta

Polun Lumo -retkeilyblogia kirjoitan minä, erä- ja luonto-opas Kati Ähtäristä. Vuoden 2020 elämäni täytti kokopäiväinen opiskelu Eräkarkussa Sastamalassa ja alkuvuodesta 2021 valmistuin luontoalan ammattitutkintoon erä- ja luonto-oppaaksi. Tällä hetkellä arkeni pyörii Etelä-Pohjanmaalla avomieheni ja kahden ihanan koirani parissa.

Pääsin onnekseni ja unelmiani seuraten viettämään vuoden 2020 perehtymällä retkeilyn ja luontoalan teoriaan, varustautumiseen ja varusteiden huoltoon, luonnontuntemukseen sekä tietysti osallistumaan upeille vaellusretkille niin rinkka selässä patikoiden kuin metsäsuksilla ahkion kanssa hiihdellen.

Samalla pyhitin opintoaikani oman polun löytämiselle. Tulevaisuuden suunnitelmani pyörivätkin tällä hetkellä vahvasti luonto- ja retkeilyhommissa.

Toimin Suomen Ladun paikallisjärjestö Suomenselän Samoilijat ry:n sihteerinä ja tiedotusvastaavana. Haluamme luoda kaikille mahdollisuuksia löytää oman tavan ulkoilla ja liikkua Suomenselän alueen kauniissa luonnossa.

Koulutukseltani olen erä- ja luonto-opas (luontoalan ammattitutkinto, Eräkarkku 2021), luontokartoittaja (EAT, Länsirannikon Koulutus WinNova Oy 2018) ja filosofian maisteri (maantieteen koulutusohjelma, Turun yliopisto 2006) .

Teen retkiä ja vaelluksia useimmiten itsekseni, sillä rakastan kokea ja aistia luontoa yksin, omilla ehdoillani. Välillä myös retkikoirani schipperket Killi ja Tiuku pääsevät poluille ja pitkoksille kanssani, myös yön yli retkille.