Tietoja minusta

Polun lumo -retkeilyblogia kirjoitan minä, eräopasopiskelija Kati Ähtäristä. Tällä hetkellä elämäni täyttää kokopäiväinen opiskelu erä- ja luonto-oppaaksi Eräkarkussa Sastamalassa. Auto kurvaa lähijaksoille Pirkanmaalle tasaisen epätasaisesti, mutta muutoin arki pyörii Etelä-Pohjanmaalla avomieheni ja kahden ihanan koirani parissa.

Pääsen onnekseni ja unelmiani seuraten viettämään kuluvan vuoden 2020 perehtyen retkeilyn ja luontoalan teoriaan, varustautumiseen ja varusteiden huoltoon, luonnontuntemukseen sekä tietysti osallistumaan upeille vaellusretkille niin rinkka selässä patikoiden, metsäsuksilla ahkion kanssa hiihdellen kuin kajakilla meloen.

Samalla pyhitän tämän vuoden oman polun löytämiselle.

Opiskelujeni ohella toimin Suomen Ladun paikallisjärjestö Suomenselän Samoilijat ry:n sihteerinä ja tiedotusvastaavana. Haluamme luoda kaikille mahdollisuuksia löytää oman tavan ulkoilla ja liikkua Suomenselän alueen kauniissa luonnossa.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (maantieteen koulutusohjelma, Turun yliopisto 2006) ja luontokartoittaja (EAT, Länsirannikon Koulutus WinNova Oy 2018).

Etenkin kuluvana vuonna teen retkiä ja vaelluksia pääsääntöisesti mahtavan opiskelijaporukan kanssa, mutta tyypillisesti rakastan kokea ja aistia luontoa yksin, omilla ehdoillani. Välillä myös retkikoirani schipperket Killi ja Tiuku pääsevät poluille ja pitkoksille kanssani, myös yön yli retkille.