Valitse sivu

Opastettu lapsi-vanhempi -viikonloppuvaellus 
Seitsemisen kansallispuistossa 27.-28.5.2023

Onko luonnossa yöpyminen vielä kokematon seikkailu? Lähde yhdessä lapsesi, lapselapsesi tai kummilapsesi kanssa Seitsemisen kansallispuistoon kokemaan turvallinen metsässä yöpymisen hienous!

Polun Lumo ja Takamaakari Oy järjestävät toukokuun viimeisenä viikonloppuna 2023 opastetun lapsi-vanhempi -vaelluksen Seitsemisen kansallispuistossa Pohjois-Pirkanmaalla. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan yhdessä 6,3 kilometrin pituinen rengasreitti Torpparintaival, jonka varrella koemme Koveron perinnemaisemat, Multiharjun aarnimetsän hämärän sekä vaihtelevaa suo- ja metsämaisemaa. Vaelluksella kuljetaan rinkat / reput selässä ja yövytään yksi yö teltoissa Haukilammen rannalla. Vaelluksen lähtö- ja päätepaikkana toimii Koveron perinnetilan pysäköintialue Ikaalisissa ja kuljemme Torpparintaipaleen vastapäivään. Vaelluksen oppaina toimivat erä- ja luonto-oppaat (AT) Kati Granroth, Polun Lumo ja Kari Takamaa, Takamaakari Oy.

Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaiden opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä omien perheretkien toteuttamiseksi jatkossa. Vaellukselle osallistujat saavat vaelluksen ajaksi käyttöönsä teltan sekä retkikeittimen (trangia) polttoaineineen. Vaellus sopii erinomaisesti aloittelijoille eikä se vaadi aikaisempaa retkeilykokemusta. Torpparintaival on pääosin helppokulkuinen. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien.

 

VAELLUKSEN KULKU JA MUITA TIETOJA

Viikonloppuvaellus alkaa Koveron perinnetilan pysäköintialueelta (osoite Seitsemisentie 948, 39450 Sisättö)  lauantaina 27.5.2023 klo 10. Lyhyen tutustumiskierroksen päätteeksi lähdemme maastoon. Kuljemme Koveron perinnetilan halki ja siitä metsä- ja suoalueiden läpi Seitsemisen kansallispuiston sydämeen, Multiharjun aarnimetsään, jossa vanhimmat kilpikaarnaiset männyt lähentelevät 400 vuoden ikää. Ihastelemme ikihonkia, kelopuita ja metsän paksua sammalpeitettä. Lounastauon pidämme maastossa ja ruoan valmistamme retkikeittimillä. Lounaan jälkeen patikoimme Haukilammen telttailualueelle, josta löytyy myös tulentekopaikka ja kuivakäymälä. Ensimmäisen päivän patikointimatkaksi tulee 5 km. Pystytämme Haukilammella teltat iltapäivällä oppaiden avustuksella. Oppaat antavat illan aikana vinkkejä leirielämään, mukaviin yöuniin maasto-olosuhteissa, vaellusvarusteisiin ja retkiruokailuun liittyen. Illan aikana ruokailemme ja oppaat paistavat kaikille makoisia lettuja retkikeittimillä. Haukilammen laiturilta on mahdollisuus mennä myös uimaan. Yö vietetään teltoissa luonnon ääniin nukahtaen.

Sunnuntaina syömme aamupalaa, puramme teltat ja lähdemme liikkeelle aamupäivän aikana. Patikoimme vielä lyhyen 1,3 km matkan takaisin Koveron pysäköintialueelle, jonne vaelluksemme päättyy sunnuntaina 28.5. klo 12 mennessä.

Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana kantolaite (aikuisella rinkka, lapsella reppu), jossa kantaa reilun vuorokauden ajan varusteet (ruoat, majoite, yöpymisvarusteet, retkikeitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet). Vaellukselle osallistujat saavat vaelluksen ajaksi järjestäjiltä käyttöönsä teltan sekä retkikeittimen (trangia).

Osallistuja saa vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä oppaalta tarkan varustelistan pakkaamista varten. Oppailta on myös mahdollista vuokrata pientä korvausta vastaan joitakin vaellusvarusteita, kuten rinkkoja ja makuualustoja. Vaellusryhmälle perustetaan vaelluksen ilmoittautumisajan päätyttyä oma WhatsApp -ryhmä keskusteluja, kysymyksiä ja vaellukselle valmistautumista varten. Ryhmän kautta on mahdollista sopia esimerkiksi kimppakyydeistä kohteeseen.

Vaelluksen aloitus- ja päätepisteessä Koveron perinnetilan pysäköintialueella on kaivo, muita kaivoja ei ole reitin varrella. Alueen pintavesiä voi käyttää, kunhan veden keittää tai suodattaa ennen käyttöä. Oppaat ottavat mukaan vedensuodattimet ja vedenpuhdistustabletteja, joiden avulla saadaan puhdistettua vettä.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Vaelluksen järjestäjällä on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

VAELLUKSEN OPPAAT

Kati Granroth, Polun Lumo

Kati on valmistunut erä- ja luonto-oppaaksi (AT) vuonna 2021 ja hänellä on reilun 14 vuoden retkeily- ja vaelluskokemus koti- ja ulkomaan kohteista. Kati on toiminut niin vaellusoppaana Sloveniassa kuin tehnyt lukuisia yksinvaelluksia mm. Karhunkierroksella, Hetta-Pallas-reitillä, Hirvaan kierroksella ja useissa Suomen kansallispuistoissa. Ryhmän kanssa vaelluskokemusta löytyy mm. Urho Kekkosen kansallispuistosta, Muotkatuntureilta ja Keskisen Suomen kansallispuistoista. Katin vahvuuksia ovat iloinen mieli, vaellusten suunnittelu turvallisuusnäkökohdat huomioiden ja ehtymätön vinkkipankki retkeilyyn ja vaeltamiseen liittyen. Kati on toiselta ammatiltaan luontokartoittaja (EAT), joka näkyy vahvana luonnontuntemuksena. Vaelluksilla katse harhautuukin usein luonnon pieniin yksityiskohtiin ja erityisesti kasveihin. 

Kari Takamaa, Takamaakari Oy

Karilla on kokemusta erämaaretkeilystä vuodesta 1970. Tuolloin jo useamman vuoden partiossa retkeillyt Kari suuntasi ensimmäiselle Lapin vaellukselle Saariselän maisemiin. Saariselkä onkin kutsunut eräoppaaksi eläkkeellä kouluttautunutta Karia vuosi toisensa jälkeen takaisin ja Urho Kekkosen Kansallispuisto on koluttu läpikotaisin. Tämän ohella Kari on vaeltanut useaan otteeseen myös Lemmenjoen, Sevettijärven, Käsivarren ja Kevon erämaa-alueilla. Kari on partiossa toiminut sudenpentu- (7–9 v.) ja tarpoja- (10–14 v.) ohjaajana yli 20 vuotta, joten lasten ja nuorten kanssa metsässä toimiminen on tullut tutuksi. Karin vahvuuksia ovat mm. tulilla tarinointi, erätaitojen opastus sekä maistuvien retkiruokien suunnittelu ja toteutus. Tässä seurassa ei pääse eksymään, eikä jää nälkäiseksi.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

4-8 lapsi-vanhempi-paria + 2 opasta 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään neljä lapsi-vanhempi-paria. Vaellukselle osallistuvien lasten ikähaarukka olisi hyvä olla n. 8–15 v. 

Päivitetty tieto 17.3.2023: Vaellus toteutuu varmuudella – YHDELLE lapsi-vanhempi-parille vielä tilaa!

 

HINTA

155 € (sis. alv 24 %), sis. yhden aikuisen ja yhden lapsen
Samasta perheestä useampi lapsi + 55 € (sis. alv 24 %) / lisälapsi

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 135 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua. 

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaiden palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppailla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi, GPS
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista varusteista
 • Teltta ja retkikeitin (trangia) polttoaineineen lainaan vaelluksen ajaksi
 • Oppaiden retkikeittimellä valmistamat letut lauantai-iltana kaikille osallistujille
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella vaellukseen liittyvistä asioista oppaan ja muiden osallistujien kanssa
 • Järjestäjien vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista ennen ja/tai jälkeen vaelluksen.
 • Vaellukselle vaadittavat varusteet, kuten rinkka, retkiruoat, vaatteet ja -kengät, makuupussi ja makuualusta. Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen. Oppaalta on mahdollista vuokrata pienellä korvauksella mm. rinkkoja ja makuualustoja, kysy lisää!
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus
 • Huomioithan että vaelluksemme on päihteetön!

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/7xdyAyyJGkJNTbcZ6

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta oppaat saavat tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 13.5.2023.

 

PERUUTUSEHDOT

Mikäli vaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA OPPAILTA:

[email protected], puh. 050 521 1704
[email protected], puh. 050 400 8980