Retkikokkailukurssi 5.6.2022
Kirkas-Soljasen keittokatos, Seitsemisen kansallispuisto

Tervetuloa kesäkuun alussa 2022 Retkikokkailukurssille Seitsemisen kansallispuistoon oppimaan maistuvan retkiruoan saloja ja nauttimaan monipuolisia itse valmistettuja eräherkkuja!

Polun Lumon järjestämällä kurssilla sunnuntaina 5.6.2022 klo 11-15 pääset kokkaamaan ja nauttimaan maukkaita avotulella ja retkikeittimillä valmistettavia retkiruokia. Tutustumme kurssin aluksi erilaisiin retkikeittimiin ja niiden turvalliseen käyttöön sekä retkiruokailijan retkietikettiin ja jokamiehenoikeuksiin. Valmistamme kurssipäivän aikana avotulella ja retkikeittimillä eräoppaan ohjauksessa neljä erilaista ateriaa (kasvis- ja kalaruokia) sekä muutaman jälkiruoan. Ruoissa huomioidaan kurssiosallistujien ruoka-aineallergiat ja mahdolliset erityisruokavaliot mahdollisuuksien mukaan. Kaikki ruoat on mahdollista valmistaa laktoosittomana ja gluteenittomana.

Retkikokkailukurssiin sisältyy erä- ja luonto-oppaan antama ohjaus ja opastus, ruokien kokkaaminen avotulella ja retkikeittimillä, päivän aikana valmistettujen ruokien nauttiminen sekä nokipannukahvit/-teet/-kaakaot. Lisäksi kurssin osallistujat saavat päivän aikana valmistettavien ruokien reseptit sähköisesti käyttöönsä kurssin jälkeen. Kaikki astiat, aterimet ja ruoan laitossa tarvittavat ruoanlaittovälineet, kattilat, padat ja pannut tulevat kurssille järjestäjän puolesta. Kurssin ohjaajana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

KURSSIPAIKKA

Kurssi järjestetään Pirkanmaan Ylöjärvellä Seitsemisen kansallispuistossa Kirkas-Soljasen keittokatoksessa (osoite Soljastentie, 39450 Sisättö). Kirkas-Soljanen sijaitsee Seitsemisen kansallispuiston kaakkoiskulmalla Kirkas-Soljanen -järven rannalla, 13 km päässä luontokeskuksesta. Kurssilla nuotiolla valmistettavat ruoat tehdään avotulella keittokatoksen sisällä olevassa tulikehässä ja retkikeittimillä valmistettavat ruoat tehdään keittokatoksen ulkopuolella olevan katoksen alla olevilla pöydillä.

Pysäköintialue sijaitsee n. 100 metrin päässä keittokatoksesta. Keittokatoksen vieressä on puuvaja ja  kaivo, josta saa puhdasta vettä. Kuivakäymälä on keittokatoksen lähellä tien toisella puolella. Keittokatos ei ole esteetön. Seitsemisen kansallispuiston Soljasten alueelle ajetaan joko Ylöjärvi-Kuru -tieltä (tie nro 65) Poikeluksen (tie nro 2764) kautta tai Luhalahdesta Sisätön (tie nro 2764) kautta. Lisätietoja Kirkas-Soljasen keittokatoksesta löydät täältä.  

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-12 hlö + 1 kouluttaja 

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa.

 

HINTA

85 €/hlö (sis. alv 24 %)

Kurssimaksu laskutetaan 2 vk ennen kurssin alkua. 

KURSSIN HINTAAN SISÄLTYY

 • Erä- ja luonto-oppaan ohjaus kurssipäivän aikana
 • Kurssipäivän aikana valmistettavien ruokien raaka-aineet
 • Päivän aikana käytettävät astiat (lautaset, kulhot, aterimet, kuksat), ruoanlaittovälineet, keittokattilat ja -pannut, retkikeittimet polttoaineineen, kertakäyttökäsineet, käsidesi.
 • Päivän aikana valmistettujen ruokien nauttiminen
 • Nokipannukahvit/-teet/-kaakaot
 • Reseptit päivän aikana valmistetuista ruoista. Reseptit toimitetaan osallistujille sähköisesti kurssipäivän jälkeen.
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

OMAT VARUSTEET JA HUOMIOITAVAA

 • Kurssi järjestetään osittain keittokatoksessa sisällä ja osittain ulkona katoksen alla. Pue päälle säänmukainen vaatetus ja mukavat kengät. Huomioi myös mahdollinen sade.
 • Ota mukaan vesipullo (puhdasta vettä saa kaivosta), istuinalusta, vessapaperia ja pieni pullo käsidesiä.
 • Osallistujilla tulee olla kurssin aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/NoVie6KyTTJKPdv28

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti.
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 6.5.2022.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli kurssille ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan kurssille, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin koko hinta.
 • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos kurssin ohjaaja joutuu keskeyttämään kurssin yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos kurssi joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos kurssia ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Kurssin peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA

[email protected]

puh. 050 521 1704