Valitse sivu

Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi 4.6.2023
Kirkas-Soljanen, Seitsemisen kansallispuisto

 

Oletko kiinnostunut retkeilystä ja vaeltamisesta, mutta harrastuksessa tarvittavat varusteet mietityttävät etkä tiedä mistä lähteä liikkeelle?
Mihin asioihin vaellusvarusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota?
Mihin varusteisiin kannattaa panostaa ja mistä voi pihistää?
Miten pystytän teltan, käytän retkikeitintä ja säädän rinkan oikeaoppisesti?
Mitä tulisi huomioida retkeilijän vaate- ja jalkinevalinnoissa?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -kurssilla. Polun Lumo järjestää sunnuntaina 4.6.2023 Seitsemisen kansallispuistossa Ylöjärvellä kaikille avoimen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssin. Kyseessä on matalan kynnyksen kurssi, jolla pääset tutustumaan kattavasti retkeilyvarusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Kurssin aikana saat runsaasti käytännön tietoa retkeilyvarusteista ja saat vinkkejä siitä, mihin asioihin varusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota.

Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi toteutetaan Kirkas-Soljasen keittokatoksella Seitsemisen kansallispuistossa su 4.6.2023 klo 10.00–16.30. Kurssiin sisältyy erä- ja luonto-oppaan koulutus päivän aiheista sekä retkeily- ja vaellusvarusteiden esittely. Lisäksi kurssin osallistujat saavat kattavan sähköisen materiaalin päivän aiheista. Kurssin kouluttajana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

 

KURSSIN SISÄLTÖ

Tutustumme kurssilla kattavasti ja käytännönläheisesti erilaisiin sulan maan aikana yön yli retkillä ja vaelluksilla tarvittaviin varusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Tutustumme mm. erilaisiin telttoihin, makuualustoihin, makuupusseihin, retkikeittimiin ja ruokailuvälineisiin sekä turvallisuusvälineisiin. Perehdymme rinkan valintaan, rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja säätämiseen. Harjoittelemme myös erilaisten telttojen pystyttämistä ja retkikeittimien käyttöä. Lisäksi tutustumme erilaisiin vaellusvarustelistoihin ja kevytretkeilyn periaatteisiin. Perehdymme myös pukeutumiseen ja jalkinevalintoihin vaelluksilla. Päivän kantavina teemoina ovat vastuullisuus varusteiden valinnassa ja käytössä sekä varusteiden käytössä huomioitavat turvallisuusseikat.

KURSSIN AIKATAULU

Sunnuntai 4.6.2023 klo 10.00-16.30 Kirkas-Soljasen keittokatos, Seitsemisen kansallispuisto

Klo 10.00 Kurssin aloitus Kirkas-Soljasen keittokatoksella. Tarjolla nokipannukahvia ja teetä.
Klo 10.00–12.00 Kurssiohjelmaa
Klo 12.00–12.45 Lounastauko omin eväin (järjestäjän retkikeittimet käytettävissä)
Klo 12.45–14.30 Kurssiohjelmaa
Klo 14.30–15.00 Kahvitauko. Tarjolla nokipannukahvia ja teetä.
Klo 15.00–16.30 Kurssiohjelmaa
Klo 16.30 Kurssin päätös

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

KURSSIPAIKKA

Kurssi järjestetään Pirkanmaan Ylöjärvellä Seitsemisen kansallispuistossa Kirkas-Soljasen keittokatoksessa (osoite Soljastentie, 39450 Sisättö). Kirkas-Soljanen sijaitsee Seitsemisen kansallispuiston kaakkoiskulmalla Kirkas-Soljanen -järven rannalla, 13 km päässä luontokeskuksesta. Kurssi toteutetaan osittain Kirkas-Soljasen keittokatoksen suojassa ja osittain ulkona (telttojen pystytys ja retkikeittimien esittely). Pysäköintialue sijaitsee n. 100 metrin päässä keittokatoksesta.

Keittokatoksessa on grillitulikehä, makkaratikut, pöydät, jakkarat, kahvi- ja teepannu. Keittokatoksen vieressä puuvaja sekä kaivo, josta saa juomavettä. Kuivakäymälä on keittokatoksen lähellä tien toisella puolella. Keittokatos ei ole esteetön. Seitsemisen kansallispuiston Soljasten alueelle ajetaan joko Ylöjärvi-Kuru -tieltä (tie nro 65) Poikeluksen (tie nro 2764) kautta tai Luhalahdesta Sisätön (tie nro 2764) kautta. Lisätietoja Kirkas-Soljasen keittokatoksesta löydät täältä.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-15 hlö + 1 kouluttaja 

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa.

 

HINTA

70 €/hlö (sis. alv 24 %)

Kurssimaksu laskutetaan 2 vk ennen kurssin alkua. 

KURSSIN HINTAAN SISÄLTYY

 • Erä- ja luonto-oppaan koulutus kurssipäivän aikana ja retkeilyvarusteiden esittely
 • Kattava sähköinen kurssimateriaali, joka toimitetaan osallistujille kurssin jälkeen
 • Nokipannukahvit ja teet päivän aikana
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

OMAT VARUSTEET JA HUOMIOITAVAA

 • Kurssi järjestetään keittokatoksessa sisällä / katoksen alla / ulkona. Pue päälle säänmukainen vaatetus ja mukavat kengät. Huomioi myös mahdollinen sade.
 • Ota mukaan vesipullo, muistiinpanovälineet, istuinalusta, vessapaperia sekä omat eväät, ruokailuastiat ja aterimet. Keittokatoksessa ei ole kylmäsäilytysmahdollisuutta. Lounastauolla ruokaa voi valmistaa järjestäjän retkikeittimillä, omalla retkikeittimellä tai lämmittää ruokaa nuotiotulella.
 • Osallistujilla tulee olla kurssin aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus.
 • Mahdollisista kimppakyydeistä voidaan sopia kurssille osallistuneiden kesken esim. WhatsApp-ryhmän kautta ennen kurssia.

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/NEqKUYHNpJTP5xfF6

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti.
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 27.5.2023.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli kurssille ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan kurssille, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin koko hinta.
 • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos kurssin ohjaaja joutuu keskeyttämään kurssin yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos kurssi joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos kurssia ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Kurssin peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA

[email protected]

puh. 050 521 1704