Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi 7.5.2022
Koirasalmen luontotupa, Salamajärven kansallispuisto

Oletko kiinnostunut retkeilystä ja vaeltamisesta, mutta harrastuksessa tarvittavat varusteet mietityttävät etkä tiedä mistä lähteä liikkeelle.
Mihin asioihin vaellusvarusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota?
Mihin varusteisiin kannattaa panostaa ja mistä voi pihistää?
Miten pystytän teltan ja säädän rinkan oikeaoppisesti?
Mitä tulisi huomioida retkeilijän vaate- ja jalkinevalinnoissa?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -kurssilla. Polun Lumo järjestää yhteistyössä Koirasalmen luontotuvan kanssa lauantaina 7.5.2022 Salamajärven kansallispuistossa kaikille avoimen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssin. Kyseessä on matalan kynnyksen kurssi, jolla pääset tutustumaan kattavasti retkeilyvarusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Kurssin aikana saat runsaasti käytännön tietoa retkeilyvarusteista ja saat vinkkejä siitä, mihin asioihin varusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota.

Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi toteutetaan Koirasalmen luontotuvalla Maahisen kodalla la 7.5.2022 klo 10-16. Kurssiin sisältyy erä- ja luonto-oppaan koulutus päivän aiheesta, tervetulokahvit/-teet ja sämpylät, lounas Koirasalmen luontotuvalla sekä mahdollisuus saunoa päivän päätteeksi luontotuvan tunnelmallisella rantasaunalla ja pulahtaa uimaan virkistävään veteen. Lisäksi kurssin osallistujat saavat kattavan sähköisen materiaalin päivän aiheista. Kurssin kouluttajana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!

KURSSIN SISÄLTÖ

Tutustumme kurssilla kattavasti ja käytännönläheisesti erilaisiin sulan maan aikana yön yli retkillä ja vaelluksilla tarvittaviin varusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Tutustumme mm. erilaisiin telttoihin, makuualustoihin, makuupusseihin, retkikeittimiin ja ruokailuvälineisiin sekä turvallisuusvälineisiin. Perehdymme rinkan valintaan, rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja säätämiseen. Harjoittelemme myös erilaisten telttojen pystyttämistä ja retkikeittimien käyttöä. Lisäksi tutustumme erilaisiin vaellusvarustelistoihin ja opimme varustehuoltoa. Perehdymme myös pukeutumiseen ja jalkinevalintoihin vaelluksilla. Päivän kantavina teemoina ovat vastuullisuus varusteiden valinnassa ja käytössä sekä varusteiden käytössä huomioitavat turvallisuusseikat.

KURSSIN AIKATAULU

Lauantai 7.5.2022 klo 10-16 Maahisen kota, Koirasalmen luontotupa

Klo 10.00 Kurssin aloitus Maahisen kodalla. Tarjolla kahvia, teetä ja sämpylöitä.
Klo 10.00-12.30 Kurssiohjelmaa Maahisen kodalla ja ulkona
Klo 12.30-13.15 Lounas (sis. leivät, lisukkeet, ruokajuomat ja kahvit) Koirasalmen luontotuvalla
Klo 13.15-16.00 Kurssiohjelmaa Maahisen kodalla ja ulkona
Klo 16.00 Kurssin päätös
Klo 16.00-17.00 Mahdollisuus saunomiseen Koirasalmen luontotuvan rantasaunassa

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

KURSSIPAIKKA

Kurssi järjestetään Salamajärven kansallispuistossa Koirasalmen luontotuvan ympäristössä (osoite Koirasalmentie 1220, 43800 Kivijärvi). Kurssin käyttöön on varattu luontotuvan vieressä sijaitseva esteetön Maahisen kota. Kurssi toteutetaan osittain Maahisen kodalla sisällä ja osittain ulkona (telttojen pystytys ja retkikeittimien käyttö). Lisätietoja Koirasalmen luontotuvasta löydät täältä.  

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-15 hlö + 1 kouluttaja 

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa.

Päivitetty tieto 29.4.: Kurssi toteutuu varmuudella!

 

HINTA

95 €/hlö (sis. alv 24 %)

Kurssimaksu laskutetaan 2 vk ennen kurssin alkua. 

KURSSIN HINTAAN SISÄLTYY

 • Erä- ja luonto-oppaan koulutus kurssipäivän aikana
 • Kattava sähköinen kurssimateriaali, joka toimitetaan osallistujille kurssin jälkeen
 • Tervetulokahvit/-teet ja sämpylä
 • Lounas (sis. leivät, lisukkeet, ruokajuomat ja kahvit)
 • Mahdollisuus saunomiseen rantasaunassa kurssin päätteeksi
 • Järjestäjän vastuuvakuutus

OMAT VARUSTEET JA HUOMIOITAVAA

 • Kurssi järjestetään kodan suojassa ja osittain ulkona. Pue päälle säänmukainen lämmin vaatetus ja mukavat kengät. Huomioi mahdollinen sade.
 • Ota mukaan vesipullo, muistiinpanovälineet, istuinalusta ja tarvittaessa välipalaa.
 • Mikäli käyt saunassa kurssin päätyttyä, ota mukaan pyyhe, uimapuku ja pesuainetta.
 • Osallistujilla tulee olla kurssin aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus
 • Omakustanteista majoitusta ennen ja/tai jälkeen kurssin voi tiedustella Koirasalmen luontotuvalta (koirasalmi.com, p. 040 9398147). 

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

ILMOITTAUTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti.
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 1.5.2022.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli kurssille ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan kurssille, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin koko hinta.
 • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos kurssin ohjaaja joutuu keskeyttämään kurssin yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos kurssi joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos kurssia ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Kurssin peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA

[email protected]

puh. 050 521 1704