Valitse sivu

Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi 29.4.2023
Kurkelan vuokratupa, Kurjenrahkan kansallispuisto

 

Oletko kiinnostunut retkeilystä ja vaeltamisesta, mutta harrastuksessa tarvittavat varusteet mietityttävät etkä tiedä mistä lähteä liikkeelle?
Mihin asioihin vaellusvarusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota?
Mihin varusteisiin kannattaa panostaa ja mistä voi pihistää?
Miten pystytän teltan, käytän retkikeitintä ja säädän rinkan oikeaoppisesti?
Mitä tulisi huomioida retkeilijän vaate- ja jalkinevalinnoissa?

Kaikkiin näihin kysymyksiin saat vastauksen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -kurssilla. Polun Lumo järjestää lauantaina 29.4.2023 Kurjenrahkan kansallispuistossa Pöytyällä kaikille avoimen Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssin. Kyseessä on matalan kynnyksen kurssi, jolla pääset tutustumaan kattavasti retkeilyvarusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Kurssin aikana saat runsaasti käytännön tietoa retkeilyvarusteista ja saat vinkkejä siitä, mihin asioihin varusteiden valinnassa tulisi kiinnittää huomiota.

Retkeily- ja vaellusvarusteet tutuiksi! -päiväkurssi toteutetaan Kurkelan vuokratuvalla Kurjenrahkan kansallispuistossa la 29.4.2023 klo 10.30–17.00. Kurssiin sisältyy erä- ja luonto-oppaan koulutus päivän aiheista sekä retkeily- ja vaellusvarusteiden esittely. Lisäksi kurssin osallistujat saavat kattavan sähköisen materiaalin päivän aiheista. Kurssin kouluttajana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth. Tule mukaan yksin tai yhdessä kaverisi kanssa!

Kurssin järjestäjä Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

HUOM! Kurssi toteutuu varmuudella!


KURSSIN SISÄLTÖ

Tutustumme kurssilla kattavasti ja käytännönläheisesti erilaisiin sulan maan aikana yön yli retkillä ja vaelluksilla tarvittaviin varusteisiin ja niiden ominaisuuksiin. Tutustumme mm. erilaisiin telttoihin, makuualustoihin, makuupusseihin, retkikeittimiin ja ruokailuvälineisiin sekä turvallisuusvälineisiin. Perehdymme rinkan valintaan, rinkan oikeaoppiseen pakkaamiseen ja säätämiseen. Harjoittelemme myös erilaisten telttojen pystyttämistä ja retkikeittimien käyttöä. Lisäksi tutustumme erilaisiin vaellusvarustelistoihin ja kevytretkeilyn periaatteisiin. Perehdymme myös pukeutumiseen ja jalkinevalintoihin vaelluksilla. Päivän kantavina teemoina ovat vastuullisuus varusteiden valinnassa ja käytössä sekä varusteiden käytössä huomioitavat turvallisuusseikat.

KURSSIN AIKATAULU

Lauantai 29.4.2023 klo 10.30-17.00 Kurkelan vuokratupa, Kurjenrahkan kansallispuisto

Klo 10.30 Kurssin aloitus Kurkelan tuvalla. Tarjolla kahvia ja teetä.
Klo 10.30–12.30 Kurssiohjelmaa
Klo 12.30–13.15 Lounastauko omin eväin
Klo 13.15–15.00 Kurssiohjelmaa
Klo 15.00–15.30 Kahvitauko. Tarjolla kahvia ja teetä.
Klo 15.30–17.00 Kurssiohjelmaa
Klo 17.00 Kurssin päätös

Otamme vastaan toiveita sisällöstä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

KURSSIPAIKKA

Kurssi järjestetään Kurjanrahkan kansallispuistossa Kurkelan vuokratuvalla Savojärven rannalla. Autot jätetään 100 m päässä tuvalta sijaitsevalle Kurjenpesän pysäköintialueelle (osoite Kuhankuonontie 67, 21930 Pöytyä). Kurssi toteutetaan osittain Kurkelan tuvalla sisällä ja osittain ulkona (telttojen pystytys ja retkikeittimien esittely).

Tuvassa on pieni keittiö ja isompi kokoontumistila 15–20 hengelle. Tuvassa on sähkövalaistus ja -lämmitys, juokseva vesi ja ruokaa voi valmistaa sähköliedellä. Eväät säilyvät jääkaapissa. Keittiön varustukseen kuuluvat keittoastiat, astiasto 16 henkilölle, mikro ja kahvinkeitin. Lisätietoja Kurkelan tuvasta löydät täältä.  

Kurkelan esteetön tupa sijaitsee Kuhankuonolla luontotupa Kurjenpesän vieressä samassa pihapiirissä, jossa on myös esteettömiksi rakennettu keittokatos sekä kuivakäymälä. Maksuttomaan Luontotupa Kurjenpesään on mahdollista käydä tutustumassa kurssipäivän aikana, sitä ennen tai sen jälkeen.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

6-15 hlö + 1 kouluttaja 

Kurssi toteutetaan, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa.

HUOM! Kurssi toteutuu varmuudella.
Päivitetty tieto 23.3.2023: Yhdeksän paikkaa jäljellä.

HINTA

70 €/hlö (sis. alv 24 %)

Kurssimaksu laskutetaan 1 vk ennen kurssin alkua. 

KURSSIN HINTAAN SISÄLTYY

 • Erä- ja luonto-oppaan koulutus kurssipäivän aikana ja retkeilyvarusteiden esittely
 • Kattava sähköinen kurssimateriaali, joka toimitetaan osallistujille kurssin jälkeen
 • Kahvit ja teet päivän aikana
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

OMAT VARUSTEET JA HUOMIOITAVAA

 • Kurssi järjestetään tuvan suojassa ja osittain ulkona. Pue päälle säänmukainen lämmin vaatetus ja mukavat kengät. Huomioi mahdollinen sade.
 • Ota mukaan vesipullo, muistiinpanovälineet ja omat eväät. Tuvan jääkaapissa voi säilyttää eväitä ja lämmittää niitä mikrossa tai liedellä. Paikan päältä ei ole mahdollista ostaa eväitä.
 • Osallistujilla tulee olla kurssin aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus.
 • Mahdollisista kimppakyydeistä voidaan sopia kurssille osallistuneiden kesken esim. WhatsApp-ryhmän kautta ennen kurssia.
 • Turun kauppatorilta lähtevät paikallisliikenteen linja-autot nrot 21 ja 23 (föli.fi) ajavat huhtikuun lopusta syyskuun loppuun Kurjenportille, josta on kävelymatkaa Kurjenpesän luontotuvalle noin 700 m. 

ILMOITTAUTUMINEN

Kurssille ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/fU82ebCMQbvMhu9X6

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti.
Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 22.4.2023.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli kurssille ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan kurssille, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssin alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun kurssin alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin koko hinta.
 • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos kurssin ohjaaja joutuu keskeyttämään kurssin yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos kurssi joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos kurssia ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Kurssin peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA

[email protected]

puh. 050 521 1704