Valitse sivu

Tervetuloa seikkailemaan lumiseen luontoon ja
kokemaan lumikenkäilyn hauskuus opastetulla retkelle!

Tietä käyden tien on vanki. Vapaa on vain umpihanki.
– Aaro Hellaakoski –

Talvikaudella 2023 Polun Lumon palvelutarjontaan kuuluvat opastetut lumikenkäretket Ähtärin seudulla sekä lähialueiden luontokohteissa. HUOM! Lumikenkäretkiä järjestetään ryhmille myös tilauksesta!

Lumikenkäretkillä nautimme talvisesta luonnosta polkujen ulkopuolella, mutta uppoamatta lumeen! Lumikengillä kävely talvisessa metsässä on helppoa, hauskaa ja mukavaa, ovatpa hanget kuinka korkeat hyvänsä. Lumikenkäretkillä opit lumikenkäilyn perusteet, nautit mukavasta yhdessä liikkumisesta ja samalla pääset ihastelemaan talvisen metsän kauneutta ja hiljaisuutta. Luvassa on perinteisten lumikenkäretkien lisäksi myös kuutamolumikenkäilyretkiä täyden kuun aikaan. Polun Lumo toteuttaa talvikaudella 2023 myös Suomen Ladun paikallisjärjestö Suomenselän Samoilijoiden lumikenkäretkiä Ähtärissä, Soinissa ja Lehtimäellä.

Lumikenkäretkien kesto on pääasiassa 2-3 tuntia kohteesta riippuen ja niiden hinta on 25-40 €/hlö (sis. alv) retkestä ja sisällöstä riippuen. Lumikenkäretkien hintaan sisältyvät laadukkaat TSL:n lumikengät, säädettävät sommalliset sauvat sekä kuumaa juomaa ja pientä retkievästä. Retkille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa ja ne toteutetaan minimissään neljälle osallistujalle. Polun Lumon lumikenkäretkien oppaana toimii erä- ja luonto-opas ja lumikenkäilyohjaaja Kati Granroth.

Lumikenkäretket soveltuvat hyvin ensikertalaisille, normaali peruskunto riittää. Retkille voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.

Polun Lumon talvikauden 2023 opastetut lumikenkäretket löydät TÄÄLTÄ.

RETKILLE ILMOITTAUTUMINEN
Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin/sähköpostiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä.

Retkille on paikkoja rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset lumikenkäretkille tulee tehdä viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 18 mennessä.

RETKIEN MAKSAMINEN
Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit).

POLUN LUMON OPASTETTUJEN LUMIKENKÄRETKIEN PERUSTIEDOT

RETKIKOHTEET: Ähtärin seudun ja lähialueiden luontokohteet
TOTEUTUSAIKA: Lumitilanteen mukaan tammi-huhtikuussa 2023
KESTO: 2–3 tuntia (kohteesta riippuen)
REITIN PITUUS: Keskimäärin 3-5 km, retkellä kuljettava matka ja vauhti räätälöidään aina ryhmälle sopivaksi
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretket eivät edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää eikä erityistaitoja tarvita.
RYHMÄKOKO: 4–12 hlö. Retket toteutetaan, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
HINTA: Retkikohteesta ja retken pituudesta riippuen 25-40 €/hlö (sis. alv 10 %). Lapset alle 15 v. 10-20 € (sis. alv 10 %). Tarkista kunkin retken hinta erikseen.
HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n laadukkaat lumikengät, sommalliset teleskooppisauvat, kuuma juoma ja pieni retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
OSALLISTUJIEN VARAUTUMINEN: Päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet tai tiukasti kenkien varsien ympärille kiristettävät lahkeet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta ja henkilökohtaiset lääkkeet.
ELÄMYKSEN TARJOAA: Polun Lumo, Erä- ja luonto-opas ja Lumikenkäilyohjaaja Kati Granroth, p. 050 521 1704 / [email protected]