Valitse sivu

Polun Lumon opastetut lumikenkäretket Ähtärissä ja
lähialueiden luontokohteissa talvikaudella 2023

Tule ja näe upeat maisemat, kuule talvisen luonnon hiljaisuus, hengitä puhdasta ja raikasta ilmaa ja tunne, kuinka lumikengät narskuvat pakkaslumessa jalkojesi alla. Ota siis ilo irti talvisesta ulkoilusta!
Tule retkelle yksin tai ota mukaan ystäväsi tai perheesi ja ilmoittaudu lumikenkäretkelle.

Lumikenkäretkillä nautimme talvisesta luonnosta polkujen ulkopuolella, mutta uppoamatta lumeen! Lumikengillä kävely talvisessa metsässä on helppoa, hauskaa ja mukavaa, ovatpa hanget kuinka korkeat hyvänsä. Lumikenkäretkillä opit lumikenkäilyn perusteet, nautit mukavasta yhdessä liikkumisesta ja samalla pääset ihastelemaan talvisen metsän kauneutta ja hiljaisuutta. 

 Retkille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa ja ne toteutetaan minimissään neljälle osallistujalle. Lumikenkäretket soveltuvat hyvin ensikertalaisille, normaali peruskunto riittää. Retkille voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
Polun Lumon lumikenkäretkien oppaana toimii Erä- ja luonto-opas (AT) ja Lumikenkäilyohjaaja (Suomen Latu) Kati Granroth.

Tervetuloa mukaan talvisille retkille!

 

Polun Lumon talvikauden 2023 lumikenkäretket 

Opastettu lumikenkäretki Lehtimäen Valkealammella (Alajärvi)
La 25.3.2023 klo 10-12

Opastetulla lumikenkäretkellä pääsemme tutustumaan Lehtimäen Valkealammen vaihteleviin maastoihin. Aluksi jokaiselle säädetään lumikengät sekä sauvat sopiviksi. Liikumme lumikengillä Valkealammen valoisilla männikköharjanteilla sekä lampien ja soiden reunamilla. Evästauko pidetään retken puolivälissä Kuortaneen puolella sijaitsevalla Jäkälämäen kodalla. Retken kesto on noin 2 tuntia ja retken aikana kuljetaan noin 4 kilometrin matka.

RETKELLE LÄHTÖ: Lauantaina 25.3.2023 klo 10.
LÄHTÖPAIKKA: Pysäköinti ja kokoontumispaikka Valkealammen hiihtokeskuksen parkkipaikalla osoitteessa Valkealammentie 200, 63510 Alajärvi.
REITIN PITUUS JA RETKEN KESTO: n. 4 km, n. 2 tuntia
RETKEN HINTA: 25 €/hlö, lapset alle 15 v. 10 €/hlö. Mikäli osallistujalla on omat lumikengät ja sauvat, retken hinta aikuiselle on 15 € ja alle 15 v. 5 €. Hinnat sis. alv 10 %.
RETKEN HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n lumikengät, sommalliset teleskooppisauvat, kuumaa juomaa ja pieni retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus.
OSALLISTUJIEN OMA VARUSTAUTUMINEN RETKELLE: Päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet tai tiukasti kenkien varsien ympärille kiristettävät lahkeet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta ja henkilökohtaiset lääkkeet.
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretkelle osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää. Retkelle voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 4–12 hlöä. Retki toteutuu, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
OHJAAJA: Erä- ja luonto-opas (AT) ja lumikenkäilyohjaaja Kati Granroth, Polun Lumo

ILMOITTAUTUMISET RETKELLE PE 24.3. KLO 18 MENNESSÄ: Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

RETKEN MAKSAMINEN: Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit).

Opastettu lumikenkäretki Pyhä-Häkin kansallispuistoon (Saarijärvi)
Su 26.3.2023 klo 10.30-13.30

Kesäaika alkaa opastetulla lumikenkäretkellä Keski-Suomen Saarijärvellä sijaitsevaan Pyhä-Häkin kansallispuistoon! Retkellä pääsemme tutustumaan eteläisen Suomen hienoimpaan vanhaan aarniometsään, jossa humisevat yli 400 vuotta vanhat ikihongat.

Retki alkaa kansallispuiston pysäköintialueelta, jossa jokaiselle säädetään lumikengät sekä sauvat sopiviksi. Tämän jälkeen lähdemme nauttimaan luontoliikunnasta upeissa talvisissa maisemissa. Käymme tervehtimässä kansallispuiston kaikkein vanhinta puuta, lumikenkäilemme soilla ja valoisilla metsäharjanteilla sekä ihastelemme keloutuneita ja kilpikaarnaisia mäntyvanhuksia. Evästauko pidetään Kotajärvellä, jossa nautimme kuumaa juomaa ja retkievästä. Retken kesto on noin 3 tuntia, jonka aikana kuljetaan noin 5,7 km pituinen matka.

RETKELLE LÄHTÖ: Sunnuntaina 26.3.2023 klo 10.30.
LÄHTÖPAIKKA: Pysäköinti ja kokoontumispaikka Pyhä-Häkin kansallispuiston pysäköintialueella osoitteessa Viitasaarentie 2119, 43170 Saarijärvi. Pysäköintialue sijaitsee aivan Saarijärvi-Viitasaari -maantien (tie nro 6510) vieressä.
REITIN PITUUS JA RETKEN KESTO: n. 5,7 km, n. 3 tuntia.
RETKEN HINTA: 40 €/hlö, lapset alle 15 v. 20 €/hlö. Mikäli osallistujalla on omat lumikengät ja sauvat, retken hinta aikuiselle on 30 € ja alle 15 v. 15 €. Hinnat sis. alv 10 %.
RETKEN HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n lumikengät, sommalliset teleskooppisauvat, kuumaa juomaa ja pieni retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus, Metsähallituksen retkeilyrakenteiden käyttömaksut.
OSALLISTUJIEN OMA VARUSTAUTUMINEN RETKELLE: Päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet tai tiukasti kenkien varsien ympärille kiristettävät lahkeet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta, henkilökohtaiset lääkkeet, wc-paperi ja käsidesi.
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretkelle osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää. Retkelle voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 4–12 hlöä. Retki toteutuu, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
OHJAAJA: Erä- ja luonto-opas (AT) ja lumikenkäilyohjaaja Kati Granroth, Polun Lumo. Polun Lumo on Metsähallituksen luontopalveluiden yhteistyöyritys Pyhä-Häkin kansallispuistossa.

ILMOITTAUTUMISET LA 25.3. KLO 18 MENNESSÄ: Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

RETKEN MAKSAMINEN: Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit).

Polun Lumon opastetut lumikenkäretket julkaistaan näillä sivuilla n. 1-2 viikkoa ennen retkeä. 

Polun Lumo järjestää lumikenkäretkiä myös ryhmille tilauksesta. Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.