Valitse sivu

Polun Lumon opastetut lumikenkäretket Ähtärissä ja
lähialueiden luontokohteissa talvikaudella 2022

Tule ja näe upeat maisemat, kuule talvisen luonnon hiljaisuus, hengitä puhdasta ja raikasta ilmaa ja tunne, kuinka lumikengät narskuvat pakkaslumessa jalkojesi alla. Ota siis ilo irti talvisesta ulkoilusta!
Tule retkelle yksin tai ota mukaan ystäväsi tai perheesi ja ilmoittaudu lumikenkäretkelle.

Lumikenkäretkillä nautimme talvisesta luonnosta polkujen ulkopuolella, mutta uppoamatta lumeen! Lumikengillä kävely talvisessa metsässä on helppoa, hauskaa ja mukavaa, ovatpa hanget kuinka korkeat hyvänsä. Lumikenkäretkillä opit lumikenkäilyn perusteet, nautit mukavasta yhdessä liikkumisesta ja samalla pääset ihastelemaan talvisen metsän kauneutta ja hiljaisuutta. 

 Retkille mahtuu maksimissaan 12 osallistujaa ja ne toteutetaan minimissään neljälle osallistujalle. Lumikenkäretket soveltuvat hyvin ensikertalaisille, normaali peruskunto riittää. Retkille voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
Polun Lumon lumikenkäretkien oppaana toimii Erä- ja luonto-opas (AT) ja Lumikenkäilyohjaaja (Suomen Latu) Kati Granroth.

Tervetuloa mukaan talvisille retkille – ulkoilmassa retket on mahdollista toteuttaa koronaturvallisesti turvavälejä pitäen!

 

Polun Lumon talvikauden 2022 lumikenkäretket 

Su 23.1.2022 klo 13-15 Suomenselän Samoilijoiden lumikenkäretki Ähtärin Kierinniemeen

Suomenselän Samoilijoiden lumikenkäretki suuntautuu Ähtärin eläinpuiston läheisyydessä sijaitsevalle Kierinniemen alueelle. Aluksi jokaiselle säädetään lumikengät sekä sauvat sopiviksi ja lähdetään lumikenkäilemään. Matkan varrella on jonkin verran korkeusvaihteluita, kuljemme vaihtelevassa metsämaastossa välillä Hankaveden rannoilla kulkien. Retken kesto on 2 tuntia, joka sisältää evästauon matkan varrella olevalla Roomuniemen kodalla. Lumikenkäretki on kaikille avoin, retkelle osallistumiseen ei vaadita Suomenselän Samoilijoiden jäsenyyttä.

RETKELLE LÄHTÖ: Sunnuntaina 23.1.2022 klo 13.
LÄHTÖPAIKKA: Pysäköinti ja kokoontumispaikka Ähtäri Zoo Campingin parkkipaikalla osoitteessa Karhunkierros 229, 63700 Ähtäri.
REITIN PITUUS JA RETKEN KESTO: n. 4 km, 2 tuntia
RETKEN HINTA: 25 €/hlö, lapset alle 15 v. 10 €/hlö. Mikäli osallistujalla on omat lumikengät ja sauvat, retken hinta aikuiselle on 15 € ja alle 15 v. 5 €. Hinnat sis. alv 10 %.
RETKEN HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n lumikengät, sommalliset ja säädettävät teleskooppisauvat, kuumaa glögiä ja pieni makea retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus.
OSALLISTUJIEN OMA VARAUTUMINEN RETKELLE: Päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta ja henkilökohtaiset lääkkeet.
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretkelle osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää. Retkelle voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 4-12 hlöä. Retki toteutuu, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
OHJAAJA: Erä- ja luonto-opas (AT) ja Lumikenkäilyohjaaja (Suomen Latu) Kati Granroth, Polun Lumo

ILMOITTAUTUMISET VIIMEISTÄÄN LA 22.1. KLO 18 MENNESSÄ: Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

RETKEN MAKSAMINEN: Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit).

La 29.1.2022 klo 12.30-15.00 Lumikenkäilyretki Torisevan rotkojärville Virroilla

Suuntaamme tällä lumikenkäretkellä Virroilla sijaitsevaan upeaan luontokohteeseen, Torisevan rotkojärvien maisemiin. Retki alkaa Alainen-Torisevan levähdysalueelta, jossa jokaiselle säädetään lumikengät sekä sauvat sopiviksi. Tämän jälkeen lähdemme nauttimaan kahden rotkojärven tarjoamista maisemista. Lumikenkäilemme ensin Keskinen-Torisevan ympäri – kuljemme niin kalliojyrkänteiden päällä kuin järven rannoilla. Pidämme evästauon Torisevan kahvimajan luona (kahvio ei ole auki talvisin!), jonka jälkeen siirrymme Alainen-Torisevan jylhiin maisemiin. Kuljemme ensin korkealla kallioiden päällä ja metsien siimeksessä. Lumikenkäretken viimeinen etappi lumikenkäillään Alainen-Torisevan jäällä sen pystysuoria kallioseinämiä ihaillen. Retken kesto on noin 2,5 tuntia.

RETKELLE LÄHTÖ: Lauantaina 29.1.2022 klo 12.30.
LÄHTÖPAIKKA: Pysäköinti ja kokoontumispaikka Alainen-Torisevan levähdysalueella osoitteessa Torisevajärvientie 513, 34800 Virrat. Levähdysalue sijaitsee aivan kantatie 66:n vieressä n. 5 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan.
REITIN PITUUS JA RETKEN KESTO: 5,5 km, n. 2,5 tuntia
RETKEN HINTA: 30 €/hlö, lapset alle 15 v. 15 €/hlö. Mikäli osallistujalla on omat lumikengät ja sauvat, retken hinta aikuiselle on 20 € ja alle 15 v. 10 €. Hinnat sis. alv 10 %.
RETKEN HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n lumikengät, sommalliset ja säädettävät teleskooppisauvat, kuumaa juomaa ja pieni retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus.
OSALLISTUJIEN OMA VARAUTUMINEN RETKELLE: Mukaan oma otsalamppu ja päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta ja henkilökohtaiset lääkkeet.
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretkelle osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää. Retkelle voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 4-12 hlöä. Retki toteutuu, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
OHJAAJA: Erä- ja luonto-opas (AT) ja Lumikenkäilyohjaaja (Suomen Latu) Kati Granroth, Polun Lumo

ILMOITTAUTUMISET VIIMEISTÄÄN PE 28.1. KLO 18 MENNESSÄ: Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

RETKEN MAKSAMINEN: Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit).

Su 30.1.2022 klo 12-15 Metsämieli-hyvinvointiretki lumikenkäillen Ähtärissä Niemisjoen ja Ohrakosken maisemiin

Koe rauhoittava, rentouttava ja mielen hyvinvointiin keskittyvä Metsämieli-lumikenkäilyretki, joka sopii hyvin kaiken kuntoisille. Metsämieli-retkellä saat hengähdystauon arjesta ja pääset syventymään oman mielen syvyyksiin. Retken aluksi jokaiselle säädetään lumikengät sekä sauvat sopiviksi. Lumikengillä kulkien pääsemme ihastelemaan kauniita Ähtärin Niemisjoen rantamia ja Ohrakosken kuohuja vaihtelevassa maastossa. Retken aikana pysähdymme aika ajoin tekemään ohjattuja Metsämieli-hyvinvointiharjoituksia. Retken kesto on noin 3 tuntia, joka sisältää evästauon Ohrakosken laavulla retken loppupuolella. Lumikengillä kuljettava matka on noin 4 km.

Mikä Metsämieli?

Suomalainen Metsämieli-menetelmä yhdistää tieteellisesti tutkittuja luonnon terveysvaikutuksia mielentaitoja vahvistaviin harjoituksiin. Metsämieli-harjoitukset kehittävät oman mielen ja kehon kuuntelua, ja samalla aistitaan ympäröivää luontoa. Metsämieli-menetelmän harjoitukset rentouttavat, lisäävät voimavaroja ja vähentävät stressiä. Metsämieli-menetelmän on kehittänyt kokenut hyvinvointivalmentaja Sirpa Arvonen, joka on tehnyt valmennustyötä terveys- ja luontoliikunnan parissa jo 30 vuoden ajan. Lisätietoja Metsämieli-menetelmästä löydät osoitteesta: metsamieli.fi

RETKELLE LÄHTÖ: Sunnuntaina 30.1.2022 klo 12
LÄHTÖPAIKKA: Pysäköinti ja kokoontumispaikka Ohrakosken parkkipaikalla. Käänny Myllymäentieltä (18) pohjoiseen Niemisvedentielle. Aja n. 1,3 km ja käänny opasteen mukaan oikealla olevalle tielle (kyltti Niemisjoki). Aja n. 800 metriä tien päässä olevalle parkkipaikalle.
REITIN PITUUS JA RETKEN KESTO: n. 4 km, 3 tuntia
RETKEN HINTA: 40 €/hlö, lapset alle 15 v. 20 €/hlö. Mikäli osallistujalla on omat lumikengät ja sauvat, retken hinta aikuiselle on 30 € ja alle 15 v. 15 €. Hinnat sis. alv 24 %.
RETKEN HINTAAN SISÄLTYY: Oppaan palvelut ja ohjaus, TSL:n lumikengät, sommalliset ja säädettävät teleskooppisauvat, ohjatut Metsämieli-harjoitteet, kuumaa juomaa ja pieni retkieväs, järjestäjän vastuuvakuutus, reitti- ja turvallisuussuunnitelma, ensiapuvarustus.
OSALLISTUJIEN OMA VARAUTUMINEN RETKELLE: Päälle säänmukainen ulkoiluvarustus (huomioi, että lumikenkäilyssä tulee lämmin). Talvihanskat tai rukkaset, pipo. Jalkaan tukevat varrelliset ja pyöreäpäiset talvi- tai vaelluskengät. Säärystimet estävät lumen pääsyn kenkien sisään. Reppuun mukaan kuumaa juomaa kestävä kuppi tai kuksa, vesipullo, pientä syötävää, lämmin taukotakki, istuinalusta ja henkilökohtaiset lääkkeet.
VAKUUTUKSET: Polun Lumolla on toimintaansa vastuuvakuutus, osallistujien tulee huolehtia omasta vakuutusturvastaan (tapaturmavakuutus)
VAATIVUUS JA SOVELTUVUUS: Lumikenkäretkelle osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä, normaali peruskunto riittää.  Et tarvitse myöskään aiempaa kokemusta Metsämieli-menetelmästä, vain avointa mieltä. Retkelle voivat osallistua myös lapset, suositusikä yli 12 vuotta.
OSALLISTUJAMÄÄRÄ: 4-12 hlöä. Retki toteutuu, mikäli retkelle ilmoittautuu vähintään neljä henkilöä.
OHJAAJA: Erä- ja luonto-opas (AT), Metsämieli-vetäjä ja Lumikenkäilyohjaaja (Suomen Latu) Kati Granroth, Polun Lumo

ILMOITTAUTUMISET VIIMEISTÄÄN LA 29.1. KLO 18 MENNESSÄ: Lähetä ilmoittautumisesi soittamalla tai lähettämällä WhatsApp-viesti tai tekstiviesti Katille p. 050 521 1704 tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen [email protected]. Kirjoita viestiin seuraavat tiedot: Retki, jolle ilmoittaudut, nimesi (sekä muiden mahdollisten osallistujien nimet), sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Ilmoita myös, mikäli sinulla on jokin ruoka-aineallergia tai erityisruokavalio (retkeen kuuluu pieni retkieväs). Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistussähköpostin, josta löydät lisätiedot retkestä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

RETKEN MAKSAMINEN: Retket maksetaan retken alussa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla maksupäätteellä (yleisimmät pankki- ja luottokortit). 

Helmikuun 2022 lumikenkäretket julkaistaan tällä sivulla tammikuun aikana!

Polun Lumo järjestää lumikenkäretkiä tilauksesta myös ryhmille. Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.