Opastettu Lauhanvuoren kierros (23 km)
Lauhanvuoren kansallispuisto 21.-22.8.2021

Vietä upea vaellusviikonloppu Lauhanvuoren kansallispuiston parhaat puolet esittelevällä vaellusreitillä!

Polun Lumo järjestää elokuussa 2021 opastetun vaelluksen Lauhanvuoren kansallispuistossa Etelä-Pohjanmaalla. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan ryhmän kanssa 23 kilometrin pituinen rengasreitti Lauhanvuoren kierros, jonka aikana pääset kokemaan niin metsäpeurojen maat, mäntykankaat, pulputtavat lähteet ja lähdepurot, aukeat suot, Kivijadan ja Aumakiven kuin upeat maisemat Lauhanvuoren korkeasta näkötornista. Vaelluksen lähtö- ja päätepaikkana toimii Lauhansarven luontomatkailukeskuksen pysäköintialue (osoite Lauhanvuorentie 490, Isojoki) ja kuljemme Lauhanvuoren kierroksen myötäpäivään. Vaelluksen oppaana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth.

Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaan opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä oman vaellusharrastuksesi tueksi.

Vaellus sopii erinomaisesti vaellusharrastusta aloitteleville, hyvän peruskunnon omaaville henkilöille ja jo jonkin verran vaelluskokemusta omaaville. Lauhanvuoren kierros on maastoltaan tasainen ja nousuja on vähän. Reitillä kuljetaan helppokulkuisilla poluilla ja pitkospuilla. Pari viimeistä kilometriä kävellään tietä pitkin. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien. Ensimmäisenä päivänä patikoidaan 13 kilometriä ja toisena päivänä 10 kilometriä. Viikonloppuvaellus alkaa Lauhansarvesta lauantaina 21.8. klo 11 ja päättyy samaan paikkaan sunnuntaina 22.8. klo 15 mennessä.

Yövymme Spitaalijärven telttailualueella, joka sijaitsee vaellusreittimme varrella. Illalla voi käydä uimassa Spitaalijärvessä ja tunnelmoida telttailualueen nuotion ääressä. Opas valmistaa illalla kaikille osallistujille makoisan jälkiruoan nuotiolla tai retkikeittimellä. Reitin puolivälissä olevan Lauhan tuvan luona on kaivo, josta saa puhdasta juomavettä.

Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana rinkka, jossa kantaa kahden päivän varusteet (ruoat, majoite, yöpymisvarusteet, retkikeitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet).

Osallistuja saa vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä oppaalta varustelistan pakkaamista varten. Oppaalta on myös mahdollista vuokrata pientä korvausta vastaan joitakin vaellusvarusteita, kuten telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja makuualustoja. Vaellusryhmälle perustetaan ennen vaellusta oma WhatsApp -ryhmä keskusteluja, kysymyksiä ja vaellukselle valmistautumista varten. Ryhmän kautta on mahdollista sopia esimerkiksi kimppakyydeistä kohteeseen.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

5-12 hlö + 1 opas 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään viisi osallistujaa. Vaellukselle lähtijöiden ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat vanhemman seurassa tai vanhempien kirjallisella luvalla.

 

HINTA

120 €/hlö (sis. alv 24 %)

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 100 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua. HUOM! 5.8. jälkeen ilmoittautuneilta laskutetaan koko vaelluksen hinta yhdellä laskulla.

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaan palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppaalla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista vaellusvarusteista
 • Oppaan nuotiolla tai retkikeittimellä valmistama jälkiruoka lauantai-iltana kaikille osallistujille
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella vaellukseen liittyvistä asioista oppaan ja muiden osallistujien kanssa
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista ennen ja/tai jälkeen vaelluksen.
 • Vaellukselle vaadittavat varusteet, kuten rinkka, majoite, retkiruoat ja -keitin, vaellusvaatteet ja -kengät, makuupussi ja makuualusta (oppaalta mahdollista vuokrata joitakin vaellusvarusteita, kysy lisää!). Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen.
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus.

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta opas saa tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy su 15.8.2021.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli viikonloppuvaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA:

[email protected]

puh. 050 521 1704