Valitse sivu

Opastettu syysvaellus – Kolmen vuoren vaellus (16 km)
Etelä-Konneveden kansallispuisto 23.-24.9.2023

Tervetuloa ruskan keskelle Etelä-Konneveden kansallispuiston jylhiin maisemiin!

Polun Lumo järjestää syyskuun viimeisenä viikonloppuna 2023 opastetun vaelluksen Etelä-Konneveden kansallispuistossa Keski-Suomessa. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan ryhmän kanssa 16 kilometrin pituinen rengasreitti Kolmen vuoren vaellus, joka on tunnettu suurista korkeuseroistaan, jylhästä luonnostaan, komeista näköaloistaan ja aidosta erätunnelmasta. Pääset haastamaan itseäni fyysisesti ja nauttimaan upeista maisemista. Vaelluksen oppaana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth.

Vaellus sopii jo vaelluskokemusta omaaville, mutta myös vaellusharrastusta aloitteleville, hyvän peruskunnon omaaville henkilöille.  Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaan opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä oman vaellusharrastuksesi tueksi.

VAELLUKSEN SISÄLTÖ

Viikonloppuvaellus alkaa Kalajan pysäköintialueelta (osoite Törmälän metsätie 136, 77700 Rautalampi) lauantaina 23.9. klo 10. Ensimmäisenä päivänä patikoidaan 9 kilometriä. Kolmen vuoren vaellus on vaativuudeltaan haastava ja se sisältää paljon nousuja ja laskuja sekä kivikkoista ja juurakkoista polkua. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien.

Ryhmämme yöpymispaikkana on Majaniemen vuokratupa, joka sijaitsee vaellusreittimme varrella, mutta kuitenkin täysin omassa rauhassa. Majaniemen tuvassa on nukkumapaikat kuudelle henkilölle (paikat varataan vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä) ja pihamaalla on runsaasti paikkoja teltassa ja/tai riippumatossa yöpyville. Mökissä on varustuksena kamiina, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä, pihapiirissä sauna ja kompostoiva kuivakäymälä. Reitin varrella tai mökillä ei ole kaivoa. Etelä-Konneveden vesi on puhdasta ja osa paikallisista mökkiläisistä käyttää sitä juomavetenä sellaisenaan, mutta emme voi taata järviveden puhtautta. Halutessasi voit keittää tai suodattaa veden ennen käyttöä.

Lauantai-iltaa vietämme tunnelmallisen entisen savusaunan löylyissä, jossa rentoutuu sekä retkeilijän mieli että lihakset. Illan hämärtyessä laiturilla voi nauttia hiljaisuudesta ja tunnelmoida nuotion ääressä. Toisena vaelluspäivänä patikoimme 7 kilometrin matkan. Vaellus päättyy Kalajan pysäköintialueelle sunnuntaina 24.9. klo 16 mennessä.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

4-10 hlö + 1 opas 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään neljä osallistujaa. Vaellukselle lähtijöiden ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat vanhemman seurassa tai vanhempien kirjallisella luvalla.
 

HINTA

140 €/hlö (sis. alv 24 %)

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 120 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua.

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaan palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppaalla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi, GPS
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista vaellusvarusteista
 • Majoittumismahdollisuus Majaniemen vuokratuvassa ja lauantaisauna
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella oppaan ja muiden osallistujien kanssa ennen vaellusta, kysyä vaellukselle valmistautumisesta sekä sopia esim. kimppakyydeistä kohteeseen.
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista ennen ja/tai jälkeen vaelluksen.
 • Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana rinkka, jossa kantaa kahden päivän varusteet: ruoat, retkikeitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet. Majaniemen mökissä yöpyvällä tulee olla mukanaan makuupussi. Sängyissä on patjat, mutta ei liinavaatteita, peittoja eikä tyynyjä. Ulkona yöpyvällä tulee olla lisäksi teltta tai riippumatto + tarppi sekä makuualusta ja riittävän lämmintä vaatetta. Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen. Oppaalta on mahdollista vuokrata mm. telttoja, makuualustoja ja retkikeittimiä, kysy lisää!
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus.
 • Huomioithan että vaelluksemme on päihteetön!

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

https://forms.gle/rDi7oEVm9yrAQAD36

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta opas saa tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy 15.9.2023.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli viikonloppuvaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

 

PALAUTTEITA VUODEN 2022 KOLMEN VUOREN VAELLUKSESTA:

Polun Lumo järjesti syyskuussa 2022 vastaavan Kolmen vuoren vaelluksen Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Vaellus sai asiakkailta kokonaisarvosanan 5 (asteikolla 1–5). Asiakkaiden antamaa vapaata palautetta kurssista:

 • Ihanaa, että on myös tälläisiä yhden yön vaelluksia. Ja kulkuvauhti oli oikein sopiva. Kiva kokonaisuus ❤️ Nautin, että porukka oli pieni, tuli ihan räätälöity fiilis. Ja mökkimahdollisuus (kevyempi rinkka) + sauna löylyineen oli nappi. Luontodetaljit kerrottuina toivat oman lisämausteensa. Kiitos ❤️
 • Minun mielestäni kaikki oli kohillaan. Tykkäsin itse kovasti.
 • Yöpymispaikka oli ihan helmipaikka. Varsinkin, kun ilmeni, että muitakin kulkijoita ja yöpyjiä oli paljon liikkeellä. Majaniemi nosti tämän retken omaan arvoonsa verrattuna siihen, että olisi itsekseen/omalla porukalla kulkenut. Kasvituntemus on loistava vahvuus sinulla, sitä voi hyvin mainostaa joka retken kohdalla! Olin kyllä lukenutkin siitä joskus, mutta en muistanut heti. Plussaa, että kuljettiin paljon myös hiljaa, ettei tullut yltiösosiaalinen viikonloppu. Kiitos kaunis retkestä ja hyvää syksyä!
 • Vaelluskohteen ja reitin valinta sekä järjestelyt olivat erinomaiset ja opas oli ammattitaitoinen. Sai paljon mielenkiintoista tietoa erityisesti kasveista. Vaellus oli kaikin puolin onnistunut.

KYSY LISÄTIETOJA:

[email protected]

puh. 050 521 1704