Opastettu Kolmen vuoren vaellus (16 km)
Etelä-Konneveden kansallispuisto 28.-29.8.2021

Vietä Suomen luonnon päivää ja Nuku yö ulkona Etelä-Konneveden kansallispuistossa osallistumalla upealle viikonloppuvaellukselle!

Polun Lumo järjestää elokuun viimeisenä viikonloppuna 2021 opastetun vaelluksen Etelä-Konneveden kansallispuistossa Keski-Suomessa. Lauantain ja sunnuntain aikana vaelletaan ryhmän kanssa 16 kilometrin pituinen rengasreitti Kolmen vuoren vaellus, joka on tunnettu suurista korkeuseroistaan, jylhästä luonnostaan, komeista näköaloistaan ja aidosta erätunnelmasta. Pääset haastamaan itseäni fyysisesti ja nauttimaan upeista maisemista. Lauantaina 28.9. vietettävän Suomen luonnon päivän kruunaa löylyt Majaniemen vuokratuvan saunassa Konnevesi-järven kuvankauniilla rannalla. Vaelluksen lähtö- ja päätepaikkana toimii Kalajan pysäköintialue (osoite Törmälän metsätie 136, 77700 Rautalampi) ja kuljemme Kolmen vuoren vaelluksen reitin vastapäivään. Vaelluksen oppaana toimii erä- ja luonto-opas (AT) Kati Granroth.

Yön yli vaellus on täydellinen mahdollisuus tutustua retkeilyyn ja vaellusharrastukseen samanhenkisten ihmisten kanssa ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä erä- ja luonto-oppaan opastamana. Samalla opit harrastuksen saloja ja saat roppakaupalla hyviä vinkkejä oman vaellusharrastuksesi tueksi.

Vaellus sopii jo vaelluskokemusta omaaville, mutta myös vaellusharrastusta aloitteleville, hyvän peruskunnon omaaville henkilöille. Kolmen vuoren vaellus on vaativuudeltaan haastava ja se sisältää paljon nousuja ja laskuja sekä kivikkoista ja juurakkoista polkua. Vaellamme rauhalliseen tahtiin säännöllisesti taukoja pitäen ja maisemista nauttien. Ensimmäisenä päivänä patikoidaan 9 kilometriä ja toisena päivänä 7 kilometriä. Viikonloppuvaellus alkaa Kalajan pysäköintialueelta lauantaina 28.8. klo 10 ja päättyy samaan paikkaan sunnuntaina 29.8. klo 15 mennessä.

Ryhmämme yöpymispaikkana on Majaniemen vuokratupa, joka sijaitsee vaellusreittimme varrella, mutta kuitenkin omassa rauhassa. Lauantai-iltaa vietämme tunnelmallisen entisen savusaunan löylyissä, jossa rentoutuu sekä retkeilijän mieli että lihakset. Illan hämärtyessä laiturilla voi nauttia hiljaisuudesta ja tunnelmoida nuotion ääressä. Opas valmistaa illalla kaikille osallistujille makoisan jälkiruoan nuotiolla tai retkikeittimellä.

Majaniemen tuvassa on nukkumapaikat kuudelle henkilölle (paikat varataan vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä) ja pihamaalla on runsaasti paikkoja teltassa ja/tai riippumatossa yöpyville. Mökissä on varustuksena kaasukeitin, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä, avotakka ja kamiina, pihapiirissä on kompostoiva kuivakäymälä. Reitin varrella tai mökillä ei ole kaivoa. Etelä-Konneveden vesi on puhdasta ja osa paikallisista mökkiläisistä käyttää sitä juomavetenä sellaisenaan, mutta emme voi taata järviveden puhtautta. Halutessasi voit keittää veden ennen käyttöä.

Viikonloppuvaelluksen osallistujalla tulee olla mukana rinkka, jossa kantaa kahden päivän varusteet (ruoat, majoite, yöpymisvarusteet, retkikeitin, vaihtovaatteet, sadevarusteet ja muut tarvittavat varusteet). Majaniemen mökissä yöpyvällä tulee olla mukanaan makuupussi. Sängyissä on patjat, mutta ei liinavaatteita, peittoja eikä tyynyjä.

Osallistuja saa vaellukselle ilmoittautumisen yhteydessä oppaalta varustelistan pakkaamista varten. Oppaalta on myös mahdollista vuokrata pientä korvausta vastaan joitakin vaellusvarusteita, kuten telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja makuualustoja. Vaellusryhmälle perustetaan ennen vaellusta oma WhatsApp -ryhmä keskusteluja, kysymyksiä ja vaellukselle valmistautumista varten. Ryhmän kautta on mahdollista sopia esimerkiksi kimppakyydeistä kohteeseen.

Vaellus toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa. Polun Lumolla on yhteistyösopimus Metsähallituksen Luontopalveluiden kanssa ja se noudattaa toiminnassaan kestävän luontomatkailun periaatteita.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

5-12 hlö + 1 opas 

Vaellus toteutetaan, mikäli vaellukselle ilmoittautuu vähintään viisi osallistujaa. Vaellukselle lähtijöiden ikäraja on 15 vuotta. Alle 18-vuotiaat vanhemman seurassa tai vanhempien kirjallisella luvalla.
 

HINTA

130 €/hlö (sis. alv 24 %)

Voit joko maksaa koko vaelluksen kerralla tai maksaa ilmoittautumisen jälkeen ennakkomaksun 20 € (sis. alv 24 %). Loppumaksu 110 € (sis. alv 24 %) laskutetaan 2 vk ennen vaelluksen alkua. HUOM! 9.8. jälkeen ilmoittautuneilta laskutetaan koko vaelluksen hinta yhdellä laskulla.

VAELLUKSEN HINTAAN SISÄLTYY

 • Eräoppaan palvelut ennen vaellusta (etänä) ja vaelluksen aikana (kaksi päivää)
 • Valmiiksi suunniteltu vaellusaikataulu, reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma
 • Eräoppaalla mukana oleva turvavarustus: kattava ensiapuvarustus, kohteen kartta, kompassi, GPS
 • Varusteluettelo mukaan tarvittavista vaellusvarusteista
 • Majaniemen vuokratupamaksu
 • Oppaan nuotiolla tai retkikeittimellä valmistama jälkiruoka lauantai-iltana kaikille osallistujille
 • Vaellusryhmän oma WhatsApp-ryhmä, jossa on mahdollista keskustella vaellukseen liittyvistä asioista oppaan ja muiden osallistujien kanssa
 • Järjestäjän vastuuvakuutus
 • Metsähallituksen asiakaskohtaiset retkeilyrakenteiden käyttömaksut

VAELLUKSELLE OSALLISTUJAN TULEE HUOLEHTIA SEURAAVISTA ASIOISTA ITSE

 • Vaellukselle osallistujat vastaavat itse omalla kustannuksellaan kuljetuksistaan vaelluksen lähtöpaikkaan ja sieltä pois sekä mahdollisista majoituksista ennen ja/tai jälkeen vaelluksen.
 • Vaellukselle vaadittavat varusteet, kuten rinkka, majoite, retkiruoat ja -keitin, vaellusvaatteet ja -kengät, makuupussi ja makuualusta (oppaalta mahdollista vuokrata joitakin vaellusvarusteita, kysy lisää!). Saat tarkan vaellusvarustelistan oppaalta ilmoittautumisen jälkeen.
 • Osallistujilla tulee olla vaelluksen aikana voimassa oleva vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja matkavakuutus.

ILMOITTAUTUMINEN

Vaellukselle ilmoittaudutaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta:

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT!

Vastaathan kaikkiin ilmoittautumislomakkeessa oleviin kohtiin huolellisesti. Ilmoittautumislomakkeella kysytään myös osallistujan terveydentilaa, jotta opas saa tarvittavat tiedot turvallisen vaelluksen järjestämistä varten.

Osallistujat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisaika päättyy su 22.8.2021.

PERUUTUSEHDOT

Mikäli viikonloppuvaellukselle ilmoittautunut asiakas ei pysty osallistumaan vaellukselle, tulee asiakkaan peruuttaa hänelle varattu paikka. Peruuttamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla ([email protected]) viimeistään 30 vuorokautta ennen vaelluksen alkamista. 

 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa 30 vrk tai enemmän, peritään varauksesta toimituskulut. Toimituskulujen suuruus on 20 € (sis. alv. 24 %).
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % vaelluksen hinnasta.
 • Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään vaelluksen koko hinta.
 • Vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
 • Jos vaelluksen opas joutuu keskeyttämään vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen tämän omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
 • Jos vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tallaisissa tilanteissa.
 • Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).

Jos vaellusta ei pystytä järjestämään esim. liian vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan koko maksu asiakkaalle. Vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi.

KYSY LISÄTIETOJA:

[email protected]

puh. 050 521 1704